POLITICA

PNL Sibiu a desemnat trei sferturi din candidati pentru functia de primar

PNL Sibiu a desemnat trei sferturi din candidati pentru functia de primar

PNL Sibiu a stabilit 75% din candidații care vor intra in bătăliile pentru primăriile din județ la alegerile locale din 5 Iunie, au anunțat co-presedintii Raluca Turcan si Mircea Cazan. Liderii PNL Sibiu spun ca in maxim doua saptamani isi doresc sa finalizeze toate candidaturile.

Raluca Turcan, Mircea Cazan, PNL Sibiu, conferinta 12 februarie

Cei doi au prezentat in cadrul conferintei de presa de astazi proiectele pe care le vor aborda in Parlament saptamana viitoare. Proiectul de lege prin care liberalii sustin alegerea primarilor din doua tururi, legea preventiei care ofera analize gratuite si confirmarea votului pentru ridicarea imunitatii deputatilor Paun Niculai si Madalin Voicu au fost explicate de copresedintele Mircea Cazan.Vicepresedintele, Raluca Turcan a vorbit despre legea care prevede retragerea si evaluarea titlului universitar si despre legea defaimarii.

Mircea Cazan a spus in conferinta de presa ca PNL va face toate demersurile pentru ca primarii sa fie alesi in doua tururi si precizeaza ca PSD blocheaza dezbaterea parlamentara a proiectului de lege depus de liberali.

„Partidul National Liberal continua sa intreprinda demersurile legale, parlamentare si constitutionale, astfel incat alegerea primarilor sa se faca inclusiv in 2016 in doua tururi de scrutin. PNL acuza PSD ca blocheaza, in mod nedemocratic si neconstitutional, dezbaterea parlamentara a proiectului de lege depus de PNL si aflat deja in circuitut legislativ, foloseste majoritatea parlamentara in scop politic/electoral”, a declarat deputatul PNL, Mircea Cazan.

„Statul roman trebuie sa aiba grija de toti cetatenii romani, indiferent daca sunt sau nu asigurati”

Liberalii mai sustin legea preventiei care are vine in sprijinul cetatenilor si le ofera posibilitatea sa faca analize gratuite. Acestia sustin ca legea a fost ceruta de romani.

„Legea vine in sprijinul tuturor intrucat ofera analize GRATUITE pentru toata lumea. Este o lege care responsabilizeaza statul roman. A te opune unei astfel de legi inseamna a lua dreptul românilor la propria sanatate. Potrivit studiilor, 90% din populatia tarii doreste un program de preventie, doreste un program de analize si investigatii gratuite, astfel incat fiecare cetatean sa poata sa previna o imbolnavire si o situatie critica de sanatate. Asa cum au fost prevazute in lege, serviciile de preventie sunt gratuite, indiferent ca sunt interventii, analize, investigatii sau educatie. Statul roman trebuie sa aiba grija de toti cetatenii romani, indiferent daca sunt sau nu asigurati”, a spus Mircea Cazan.

Legea a fost propusa pentru ca in Romania sunt doua tipuri de cetateni, cei asigurati si cei neasigurati si este o lege de preventie nu de sanctionare. „PNL considera ca adoptarea unei Legi a preventiei in sanatate reprezinta o necesitate pentru societatea romaneasca, deoarece prin aplicarea ei se pot salva vieti, se previn imbolnavirile si se realizeaza astfel economii consistente pentru bugetul sanatatii”, a mai spus copresedintele PNL. Acesta a declarat ca PNL va vota ridicarea imunitatii parlamentarilor Madalin Voicu si a deputatului Paun Niculai, atat el, cat si doamna deputat Raluca Turcan.

Raluca Turcan, conferinta PNL, 12 februarie

PNL solicita retragerea si evaluarea titlurilor universitare, definind plagiatul ca „furt intelectual si rabat la calitate”

Raluca Turcan pecizeaza ca PNL isi doreste sa solutioneze legislatia de retragere a titlurilor de doctor si cere guvernului sa intareasca autonomia universitara, sa evalueze si sa retraga titlurile universitare plagiate.

„Partidul National Liberal sustine procedurile Guvernului privind clarificarea legislatiei de retragere a titlurilor de doctor si cresterii autonomiei universitare, insa acest lucru trebuie facut in acelasi timp cu intarirea procesului de EVALUARE a calitatii in invatamantul superior. Plagiatul inseamna furt intelectual si rabat de la calitate. De aceea, statul trebuie sa-si intareasca mecanismele prin care se acorda si se retrag titlurile de doctorat, concomitent cu intarirea mecanismelor de verificare si asigurare a calitatii programelor de studii. PNL considera ca Ministerul Educatiei si Ministerul Justitiei trebuie sa gaseasca, de urgenta, o solutie legislativa unitara si de necontestat, pentru a clarifica situatiile in care se afla Scolile Doctorale si doctoratele care sunt suspecte de a fi plagiate”, a precizat in cadrul conferintei, Raluca Turcan.

In acelasi timp, PNL cere rezolvarea problemelor cu care se confrunta principala institutie care are drept obiectiv cresterea calitatii in invatamantul superior – ARACIS:

1.Profesionalizarea ARACIS;

2.Atributii clare impuse de ARACIS pentru evaluarea Scolilor Doctorale

3.Acordarea autonomiei depline pentru ARACIS (depolitizarea acestei institutii);

4.Rezolvarea problemei privind conducerea interimara a ARACIS.

Vicepresedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan a vorbit si despre legea defaimarii sustinand ca PNL este impotriva acestei legi. „Aceasta lege incalca flagrant libertatea de exprimare, iar daca aceasta va trece de votul final, PNL a strans deja semnaturi pentru a contesta legea la Curtea Constitutionala. Constatam ca un lider politic, domnul Liviu Dragnea, doreste sa reinstaureze cenzura, proiectul propus de acesta incalca libera exprimare si intra in contradictie totala cu directivele europene”, a afirmat Raluca Turcan.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275