ADMINISTRATIE

PNL Sibiu face pressing la subalternul lui Cindrea pentru a forta demiterea

PNL Sibiu face pressing la subalternul lui Cindrea pentru a forta demiterea

Organizatia Judeteana a PNL Sibiu nu renunta la dorinta de a-l vedea demis pe presedintele Consiliului judetean Sibiu, Ioan Cindrea. Dupa ce i-a solicitat prefectului sa il demita pe Cindrea, acum liberalii fac presiune pe unul din subalternii presedintelui CJ, secretarul institutiei, Iordan Nicola.

”Va solicitam sa comunicati daca, dupa ramanerea definitiva a Sentintei penale nr. 1071/10.12.2014, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la presedintele Consiliului Judetean Sibiu, domnul Ioan Cindrea, ati inaintat Prefectului Judetului Sibiu referatul prevazut de dispozitiile art.16 al.2 din legea 393/2004. Din coroborarea prevederilor art.108 al.2 cu cele ale art.69 al.2 si 3 din legea 215/2001 si cu cele ale art.15 al.2 lit.e si art.16 din legea 393/2004 rezulta ca, ordinul prin care prefectul constata incetarea de drept a mandatului presedintelui consiliului judetean are la baza un referat semnat de secretarul judetului. Lipsa referatului mentionat anterior face posibil ca, cu concursul dumneavoastra, prefectul sa tergiverseze emiterea ordinului prin care sa constate incetarea de drept a mandatului presedintelui Consiliului Judetean Sibiu”, se arata in adresa transmisa PNL Sibiu.

Liberalii il someaza pe secretarul CJ sa intocmeasca si sa transmita ”de indata” referatul catre prefect si altfel, ”orice amanare din partea dumneavoastra reprezentand infractiunea de abuz in serviciu, reglementata de prevederile art.297 al.1 din Codul Penal”.

Liderii PNL Sibiu se ofera sa ii acorde si consultanta juridica secretarului CJ, in cazul in care are ”vreun dubiu” cu privire la aplicarea prevederilor art.15 al.2 lit.e din legea 393/2004 si pentru situatia in care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei inchisorii”.

”Va supunem atentiei dispozitiile Deciziei nr. 18/08.06.2015 a I.C.C.J., data de  Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, potrivit carora, “Dispozitiile art. 15 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt aplicabile in cazul condamnarii, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei”. Aceasta decizie este obligatorie conform dispozitiilor art. 521 alin. (3) din codul de Procedura Civila”, se mai arata in adresa PNL.

Potrivit liberalilor, secretarul CJ are la dispozitie ”de 24 de ore de la primirea prezentei, sa ne comunicati daca ati inaintat Prefectului Judetului Sibiu referatul care trebuie sa stea la baza ordinului prin care se constata incetarea mandatului presedintelui Consiliului Judetean Sibiu iar, in cazul in care nu ati facut acest demers legal, sa procedati de indata la intrarea in legalitate si sa comunicati prefectului referatul si dispozitivul sentintei penale care v-a fost comunicat de instanta judecatoreasca”.

Ioan Cindrea a fost condamnat definitiv la un an de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Acesta este acuzat ca in perioada in care a fost deputat, si-a angajat sotia la cabinetul parlamentar.

Iordan Nicola secretar cj sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309