POLITICA

Politicienii sibieni in joc de glezne! Anuntul lui Dragnea da alegerile peste cap!

Politicienii sibieni in joc de glezne! Anuntul lui Dragnea da alegerile peste cap!

Presedintele Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea, ii cere premierului Dacian Ciolos sa revoce hotararea de guvern prin care se stabileste data alegerilor locale. Klaus Iohannis a subliniat in nenumarate randuri ca decizia a fost luata prematur. Liderul PSD a precizat ca, in opinia sa, aceasta hotarare a fost data in graba si fara nicio explicatie logica. Potrivit hotararii de guvern in cauza, alegerile locale vor avea loc la data de 5 iunie.

Solicitarea este semnata de presedintele PSD Liviu Dragnea si a fost inregistrata deja la Cabinetul premierului. Acesta spune ca alegerile se stabilesc cu 75 zile inaintea votarii legii si nu cum a facut Ciolos cu aproape 6 luni inainte.

Ne intemeiem prezenta cerere pe urmatoarele motive:

1. Potrivit dispozitiilor art. 10, alin. 1 din Legea nr. 115/2015pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale:“Data alegerilor se stabileste prin hotarare a Guvernului, cu cel putin 75 de zile inaintea votarii.”
Hotararea de Guvern nr. 51/10.02.2016:

“Art. 1.- Se stabileste ziua de 5 iunie 2016 ca data a alegerilor locale din anul 2016.;

Art. 2. – Prezenta hotarare intra in vigoare la data de 22 martie 2016.”

Conform Notei de fundamentare a Hotararii de Guvern nr. 51/10.02.2016 – “Proiectul de act normativ vine, pe de o parte, in sprijinul alegatorilor, candidatilor si formatiunilor politice, iar, pe de alta parte, in sprijinul autoritatilor publice si al organismelor electoralecare vor dispune de un calendar precis al datelor pana la care trebuie sa-si indeplineasca sarcinile prevazute de lege”.
“Din considerente care tin de transparenta si de securitatea juridica a alegatorilor si a competitorilor electorali, adoptarea de catre Guvern a prezentului proiect urmeaza a fi facuta inaintea inceperii perioadei electorale, odata cu stabilirea datei alegerilor “,se arata in scrisoarea trimisa lui Ciolos.

iohannis dragnea


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349