SOCIAL

Politistii l-au PRINS pe liderul care ducea persoane din Sibiu la CERSIT in Germania!

Politistii l-au PRINS pe liderul care ducea persoane din Sibiu la CERSIT in Germania!

Politistii l-au PRINS pe liderul care ducea persoane din Sibiu la CERSIT in Germania!2

Politistii l-au prins pe liderul care racola persoane de la un azil din Sibiu si le ducea la cersit in Germania.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de IPJ Sibiu, in cursul diminetii, politistii Serviciului Investigatii Criminale Sibiu au identificat si retinut in oras un barbat urmarit national si international.

„Din cuprinsul mandatului rezulta faptul ca, in perioada 2010 – 2011, urmaritul impreuna cu alti suspecti au racolat mai multe persoane (inclusiv persoane cu handicap) de la un azil din municipiul Sibiu, carora le-au propus sa mearga in Germania, la munca, cu promisiunea ca le vor fi asigurate transportul, cazarea si masa zilnica, precum si un venit lunar de aproximativ 250 de euro. In Germania, victimele erau obligate sa cerseasca sub supravegherea directa a persoanelor cercetate in acest dosar, sumele de bani obtinute fiind insusite de inculpati”, se arata in comunicat.

Sase persoane sunt cercetate de procurorii DIICOT, fiind acuzate ca au racolat persoane dintr-un azil de noapte din municipiul Sibiu, unele suferind de afectiuni psihice, si le-au dus in Germania, unde le-au obligat sa cerseasca, sa se prostitueze sau sa fure si sa predea zilnic 100 de euro.

In iunie 2012, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu, anuntau ca ii cerceteaza pe Ion Iacob, Violeta Iacob, Ion I. Iacob, Nicolae Zabar Iacob, Violeta V. Iacob si Dorin Grigorescu, din municipiul Sibiu, pentru trafic de persoane.

„Sub pretextul oferirii unui loc de munca, victimele au fost transportate in orasul Duisburg, Germania, unde au fost obligate sa practice cersetoria, prostitutia sau sa comita infractiuni de furt si sa predea zilnic membrilor gruparii suma de 100 de euro fiecare. Victimele erau amenintate si supuse unor suferinte fizice in situatia in care nu reuseau sa predea invinuitilor sumele de bani pretinse”, aratau procurorii DIICOT.

Totodata, in aceeasi perioada, cei sase au furat importante cantitati de cupru, precum si combustibil, din fabrici dezafectate sau santiere din Germania.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279