POLITICA

Ponta ar castiga alegerile prezidentiale. Daca ar candida

Ponta ar castiga alegerile prezidentiale. Daca ar candida

Actualul premier, Victor Ponta este marele favorit al alegerilor prezidentiale, in cazul in care s-ar decide sa candideze. Potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP RESEARCH si prezentat de realitatea.net, liderul PSD l-ar invinge intr-o finala, pe presedintele PNL, Crin Antonescu.

Potrivit cercetarii, realizate la comanda cotidianului Adevarul in perioada 16 — 21 ianuarie, Victor Ponta este creditat cu 30% din opţiunile de vot, urmat de presedintele PNL, Crin Antonescu, cu 22%.

Pe poziția a treia se situeaza Mihai Razvan Ungureanu (Forța Civica) cu 11,% din opțiunile respondenților, fiind urmat de Catalin Predoiu (PDL) cu 6%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) cu 4,5%, Kelemen Hunor (UDMR) cu 4% și Dan Diaconescu (PPDD) cu 2%.

Cercetarea INSCOP a vizat și testarea unor eventuale confruntari electorale in al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, din totalul populației care a exprimat o opțiune, fara varianta „nu știu/nu raspund”. Astfel, intr-un duel Victor Ponta — Crin Antonescu, actualul premier ar obține 53,5% fața de 46,5% ale liderului PNL, scrie AGERPRES.

Pe cine bate ANTONESCU

Crin Antonescu ar obține 50,9% intr-o confruntare finala cu Sorin Oprescu, actualul primar al Capitalei acumuland 49,1%. Victor Ponta ar obține 59,2% fața de 40,8% Mihai Razvan Ungureanu intr-o finala prezidențiala.

Sondajul releva și opțiunile romanilor și in cazul altor confruntari, respectiv Crin Antonescu vs. Mihai Razvan Ungureanu — 56,1% la 43,9%; Crin Antonescu vs. Catalin Predoiu — 68,4% la 31,6%; Victor Ponta vs. Catalin Predoiu — 68,6% la 31,4%; Calin Popescu-Tariceanu vs. Mihai Razvan Ungureanu — 53,6% la 46,4%.

In ceea ce privește posibilitatea ca USL sa se prezinte la alegerile prezidențiale cu un candidat comun, 34,9% dintre cei chestionați cred ca USL va avea un astfel de candidat, 33,8% cred ca PSD și PNL vor avea candidați proprii, in timp ce 31,3% au ales varianta nu știu/nu raspund.

Volumul eșantionului a fost de 1.054 persoane și este reprezentativ pentru populația Romaniei de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de ą 3%, la un grad de incredere de 95%, eșantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. Chestionarele au fost aplicate in 36 de județe și Municipiul București, intr-un total de 78 de localitați (orașe mari, orașe medii, orașe mici, comune, sate). Eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensamantului populației din 2011

Cei mai mulți romani (29,8%) ar vota cu Victor Ponta daca președintele PSD ar candida la alegerile prezidențiale, iar 22,4% cu președintele PNL, Crin Antonescu, potrivit unui sondaj INSCOP remis AGERPRES.

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349