POLITICA

Ponta are ultimul cuvant in privinta lui Johannis

Discutiile legate de nominalizarea lui Klaus Johannis pentru functia de Minstru de Interne si vicepremier in Guvernul Romaniei continua sa starneasca discutii chiar in cadrul USL, insa liderii PNL indeamna la “rabdare”.

Premierul Ponta este „singura voce autorizata” in privinta nominalizarii lui Klaus Johannis ca vicepremier si ministru de Interne, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, adaugand ca Ponta „a agreat cooptarea” acestuia in guvern. „(..) Potrivit este sa avem rabdare, sa asteptam revenirea premierului in tara si sa evitam discutiile inutile pe tot felul de teme care n-au legatura cu nominalizarea in sine. Premierul Romaniei este singura voce autorizata sa aiba o pozitie pe aceasta chestiune. De altfel, Victor Ponta a agreat cooptarea lui Klaus Johannis in Guvern, spunand ca este un mare castig pentru Cabinet sau, urmand ca detaliile tehnice sa fie discutate la nivelul USL”, a spus Pocora, intr-o declaratie remisa agentiei MEDIAFAX.

Pocora a mai spus ca „propunerile avansate de Partidul National Liberal pentru ocuparea celor patru portofolii in Guvernul Romaniei nu fac obiectul unor discutii in cadrul sedintelor USL, cum, de altfel, nu s-a intamplat nici in alte ocazii cu nominalizarile facute de partidele partenere in USL”. Si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu a avut o pozitie similara. „Legat de nominalizarile facute de colegii din PNL, trebuie sa spunem ca premierul Victor Ponta are ultimul cuvant. Aceste nominalizari vor fi discutate in USL pentru a fi validate in mod clar, de toate partidele din Uniune. Eu cred ca este bine sa fim mai rezervati in declaratii publice si sa nu comentam peste tot actiunile politice din guvernare, asa cum se facea pe vremea CDR. Observ ca PNL a schimbat o linie, ca la hochei. Sper ca aceste schimbari, sa recunoastem importante, sa nu creeze instabilitate in cadrul institutiilor”, a spus senatorul Sarbu, sambata, intr-o declaratie remisa agentiei MEDIAFAX.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, aflat la Soci, a declarat ca are o relatie foarte buna cu Klaus Johannis si ca il doreste in Guvern, deoarece ar fi un mare castig, dar ca „deciziile tehnice” legate de pozitii si de procedurile necesare vor fi luate in tara, „cu calm”, in cadrul coalitiei.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279