ACTUALITATE

Prefectul de Sibiu, ca la Oscar. “Multumesc, familiei, bunicii, prietenilor, lui Gica Hagi, Gica Popescu…!”

Prefectul de Sibiu, ca la Oscar. “Multumesc, familiei, bunicii, prietenilor, lui Gica Hagi, Gica Popescu…!”

Proaspat numit Prefect de Sibiu, Cristian Roman a avut prima prezenta in public, una in care a avut un discurt de castigator de premiu Oscar. Acesta le-a multumit tuturor celor care au avut o influenta in viasa sa, si si-a expus principiul de viata: daca un lucru pe care il vrei nu se intampla, asta e vointa Domnului!

„As vrea sa mai spun ceva din suflet. De la bunica mea am invatat, printre altele, ca pentru a realiza ceva in viata trebuie sa faci tot ce depinde de tine, dar daca nu se va realiza, daca nu se va intampla acest lucru, inseamna ca asa trebuie sa se intample, inseamna ca aceasta este vointa Domnului. Este un principiu de viata pe care mi l-am asumat de mic si de care ma tin. Ii multumesc ei, ii multumesc familiei mele deosebite, prietenilor, precum si tuturor performerilor acestei tari, care au demonstrat, de-a lungul timpului si in fiecare zi, un lucru foarte simplu: ca prin munca corectitudine si speranta oricine poate sa reuseasca”, a spus noul prefect al Sibiului.

Este „fanul performantei”.

„Bunica mea a insemnat foarte mult pentru mine, din pacate nu mai traieste. (…) Eu sunt fanul performantei. Cu Gheorghe Hagi chiar am bucuria sa spun ca sunt intr-o relatie buna, cu el si cu Gica Popescu am fost la meciuri, am fost chiar si la Barcelona, am vazut cum sunt primiti oamenii acestia. Incredibil! Chiar i-am si spus atunci lui Hagi, ca el si echipa pe care a condus-o au insemnat enorm pentru noi, pentru generatia noastra, pentru ca am crescut cu ei”, a afirmat noul prefect, intrebat daca bunica sa si Gheorghe Hagi i-au fost modele in viata.

Cristian Roman a promis ca va respecta legea si profesionalismul colaboratorilor sai.

Intrebat daca va schimba subprefectul sau directorii institutiilor din subordine, noul prefect a spus ca pe el il intereseaza doar sa lucreze cu profesionisti.

„Eu sunt un functionar public de cariera. Atat timp cat oamenii isi fac treaba, sunt profesionisti, sunt la locul lor de munca, eu asa pun problema”, a precizat Cristian Roman.

Noul prefect dezminte zvonul potrivit caruia fostul deputat Cornel Stirbet, care ii este nas, ar fi avut vreo influenta in numirea sa in functie.

La investitura noului prefect nu a fost prezent predecesorul sau, Ovidiu Sitterli, care a demisionat din functie.

Cristian Roman a lucrat din 2013 ca functionar public in cadrul ANRSPS — Structura Teritoriala pentru Probleme Speciale a judetului Sibiu. In perioada 2009-2012, a detinut functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP). Intre 2005 — 2009, Cristian Roman a fost consilier in cadrul Corpului de Control al Ministerului Administratiei si Internelor.

Noul prefect are 39 de ani, este din municipiul Sibiu, este casatorit si are doi copii.

Absolvent de studii juridice si filologice, Cristian Roman are un master in managementul administratiei publice, a urmat Programul de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, precum si un curs de formare specializata sustinut in cadrul Scolii Nationale de Administratie (ENA) din Paris, fiind beneficiarul unei burse acordate de Guvernul Frantei.

Sursa: Agerpres

Foto: www.fn24.ro

cristian-roman-noul-prefect-al-sibiului-


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279