CULTURA

Premiera la Studioul Cavas din Sibiu – CORUL NEGRU

Premiera la Studioul Cavas din Sibiu – CORUL NEGRU

Premiera la Studioul Cavas din Sibiu – CORUL NEGRU

Departamentul de Arta Teatrala al Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu in colaborare cu Teatrul National „Radu Stanca” prezinta o noua productie: „Corul negru” de Stanislav Cotton, regia Veronica si Catalin Patru. Premiera spectacolului va avea loc vineri, 17 aprilie, ora 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultatii de Litere si Arte Sibiu.

Despre spectacol

Pierderea tuturor drepturilor civice si umane. Batai in usi si in geamuri, noaptea. Bagaje stranse la repezeala, abuzuri fizice, amenintari cu moartea, impuscaturi. O lunga calatorie cu trenul, inspre un necunoscut care inspaimanta. Copii care se sfarsesc, striviti sub alte trupuri, in vagoane de marfa. Copii care sunt smulsi, in inghesuiala, de langa parintii lor, pentru a nu mai fi gasiti niciodata. In final, realitatea sfasietoare a lagarului, lipsurile zilnice, cu micile victorii, cu momentele in care poti sa prinzi si sa mananci un gandac, care contine multe proteine. Camera de gazare si crematoriul te pot elibera de acest iad construit de oameni, pentru oameni.

Corul negru surprinde traseul unui grup de evrei, plecand de la un moment esential al destinului lor: o nunta, trecand prin panica din noaptea cand sunt goniti din case, prin calvarul lungii calatorii cu trenul si prin iadul lagarului de munca. Coborarea in infern capata dimensiuni universale si se face sub semnul teribilei dorinte de a nu fi vazut, de a trece neobservat. „Muncesc, tac, sunt invizibil…” devine un slogan al celei mai de jos trepte a durerii si a fricii. Contextul relativ comod al vietii cotidiene si societatea globala a inceputului de secol XXI, in care, aparent, asemenea monstruozitati nu se mai pot repeta intr-o lume civilizata, fac ca spectacolul sa devina un apel la neuitare, la emotie si la piosenie.

Manager proiect: Ion M. Tomus

vineri, 17 aprilie 2015, ora 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultatii de Litere si Arte Sibiu

REGIA:Veronica si Catalin Patru; TRADUCEREA: Diana Nechit; VIDEO: Radu Nechit; LUMINI: Dorin Parau; SUNET: Eliza Ceprazaru; DISTRIBUTIA: Andra Chelcea, Rada Constantinov, Ioana Cosma, Valeriu Iarca, Oana Marin, Gabriela Parliteanu, Vladimir Petre, Fabiola Petri, Tudor Raileanu, Stefan Tunsoiu, Iustinian Turcu, Claudiu Urse si copilul Vladimir Nechit

durata aproximativa: 1h0min

preţ bilet: 10 lei; 5 lei


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309