POLITICA

Preotul care s-ar putea bate pentru fostul scaun al lui Iohannis

Preotul care s-ar putea bate pentru fostul scaun al lui Iohannis

preot constantin necula1

Cu sale luni inaintea alegerilor locale, PNL Sibiu a realizat un studiu sociologic la nivelul judetului, care arata care sunt orientarile politice in anul electoral 2016. Surpriza vine atunci cand vorbim despre municipiul Sibiu, unde actualul primar interimar Astrid Fodor ar putea avea un contracandidat serios, si nu din randul partidelor, ci zona Bisericii.

Conform sondajului, pe locul doi in clasamentul personalitatii sibiene cu cel mai mare potential de crestere este preotul Constantin Necula. Despre acesta, 24,1% din sibieni au o parere buna si foarte buna, iar 4,8%, nici buna si nici proasta. Preot si profesor universitar la ULBS, Necula este depasit doar de catre Astrid Fodor (63,3). In schimb, nume ”grele” ale politicii sibiene se afla in urma reprezentantului Bisericii. Viceprimarul Virgil Popa (PNL) are 24% (parere buna si foarte buna), deputatul PNL Ioan Tamaian 15,4% (parere buna si foarte buna), iar directorul Dire3ctiei Judetene de Cultura, Razvan Pop, 9,3% (parere buna si foarte buna).

Surprinzator este insa procentul care arata potentialul de crestere al celor inclusi in studiu (probabilitate de creștere a intenției de vot pentru candidat, numarul celor care îl promoveaza fiind mai mare decat a celor care il resping). Si aici, Constantin Necula este pe locul doi 19,5%, la un procent de notorietate de doar 33,5%, in timp ce Astrid Fodor conduce, de asemenea detasat, cu 56,2% potential de crestere, la o notorietate de 78,4%.

Se pare ca actualul primar interimar al Sibiului nu va avea probleme in a castiga alegerile din luna iunie. Potrivit studiului, Fodor ar iesi castigatoare cu peste 50% indiferent de cotracandidati.

Preotul Constantin Necula apare in acest sondaj, insa nu si-a exprimat niciodata intentia de a intra in politica sau de a cadida la vreo functie publica.

El s-a remarcat, in special, prin aparitiile si opiniile nonconformiste, in special dupa tragedia din clubul Colectiv, atunci fiind singurul reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane care a iesit in strada si a discutat cu protestatarii.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349