SOCIAL

Preparatul inedit cu care studentele ULBS vor sa cucereasca Europa

Preparatul inedit cu care studentele ULBS vor sa cucereasca Europa

echipa alfa flower a ULBS

Trei studente ale Facultatii de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu vor reprezenta Romania la Ecotrophelia 2015, care se va desfasura, la inceputul lunii octombrie, in Italia, la Milano.

Echipa ”Alfa Flower”, formata din studentele Daniela Andrasescu, Gabriela Buricea si Andreea Catrina, studente in anul 4 la Controlul si expertiza produselor alimentare, coordonate de catre Sef Lucrari dr. ing univ. Olga Draghici, a castigat Premiul I faza nationala a concursului  Ecotrophelia 2015. La finala desfasurata la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB) Timisoara, studentele ULBS au prezentat un produs inedit, care a atras cele mai multe puncte din partea juriului, dintre toate cele 19 prezentate: briosa cu carne de curcan si iepure, cu o combinaţie unica de ingrediente deosebite, insotita de doua sosuri, unul dulce sau unul picant. „Ceea ce a adus in plus acest produs fata de celalalte din competitie este faptul ca grasimea animala a fost inlocuita in totalitate cu uleiuri vegetale, bogate in omega, per total are un nivel scazut de colesterol, nu are aditivi si reprezinta o masa completa. Acest produs se adreseaza in principal persoanelor active, cu un program incarcat, inlocuind cu succes masa de pranz, pachetul de la scoala sau o gustare, dar si consumatorului de rand”, au explicat cele trei castigatoare.

Criteriile principale de evaluare ale concursului au fost ca produsul inovator, sa prezinte fezabilitate industriala, aspecte eco, credibilitate pe piata, caracteristici senzoriale si nutritionale. De asemenea, un rol important a fost acela de a demonstra, cu ajutorul planurilor de marketing si de afaceri, ca este un produs de succes ce poate deveni o afacere profitabila. Indeplinind toate aceste cerinţe, produsul a castigat detasat.

La faza nationala 2015 au participat 19 echipe, din diferite centre universitare, fiecare cu un produs inovator. Concursul este organizat in tara, de catre ASIAR (Asociatia Specialistilor de Industrie Alimentara din Romania) si a fost jurizat de catre persoane avizate cu experienta, din industria alimentara, reprezentanti ai diferitelor fabrici.

Ecotrophelia este o competitie europeana organizata pentru studenti, masteranzi si doctoranzi in domeniul industriei alimentare, cu scopul de a dezvolta produse alimentare eco-inovative, cu potential comercial. Rolul important pe care il are acest concurs este de fapt interactiunea pe care o realizeaza intre comunitatea universitara, mediul de afaceri, industria alimentara si domeniul cercetarii. Este desfasurata sub patronajul Platformei Tehnologice Europene ”Food for Life”, la faza internationala participand in fiecare an tot mai multe echipe  din peste 18 tari, luand amploare evenimentul la nivel european. Este o competitie jurizata international de specialisti ce reprezinta adevarate branduri in industria alimentara. In perioada 2011-2013 prin intermediul acestei competitii au fost lansate pe piata 35 de produse alimentare noi, realizate de studenti cu scopul de a raspunde nevoilor globale din ziua de azi de a folosi resurse ecologie, sustenabile si sigure pentru consumul populatiei.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349