ADMINISTRATIE

Prima lovitura pentru PSD: Pierde majoritatea in Consiliul Judetean

Prima lovitura pentru PSD: Pierde majoritatea in Consiliul Judetean

PSD Sibiu se afla in fata unei situatii paradoxale. A castigat pentru prima oara alegerile in Sibiu, dar ar putea ramane in minoritate la Consiliul Judetean. PNL, PDL si FDGR se pregatesc sa rastoarne actuala coalitie, care functioneaza din 2012.ioan banciu si ioan cindrea

In ciuda faptului ca a obtinut un scor istoric la alegerile europarlamentare de duminica trecuta, liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea nu poate sa fie deloc linistit. Dupa ce PNL si PDL au convenit sa se uneasca si sa dea un candidat unic pentru alegerile prezidentiale, este doar o chestiune de timp pana cand cele doua formatiuni vor incepe sa colaboreze si pe plan local. Astfel, este de asteptat ca in zilele urmatoare sa se formeze o noua alianta la Consiliul Judetean Sibiu. Asta inseamna inclusiv ca PSD sa piarda unul din posturile de vicepresedinte, detinut de Ioan Banciu.

La Sibiu, calculele sunt relativ simple. Fara PNL, Ioan Cindrea pierde majoritatea, care si asa era una extrem de fragila. In acest moment, la CJ Sibiu configuratia este: PSD (9 consilieri), PNL (3), PPDD (3) si PC (2), iar in opozitie sunt FDGR (9) si PDL (7). In acest fel, noua alianta ar obtine o majoritate mai mult decat confortabila, PSD urmand sa mai ramana doar cu voturile consilierilor PC si, eventual, cele ale PPDD.

PNL: Nepregatim de colaborarea cu PDL.

Cindrea: Nu se schimba nimic

Liderii PNL si PSD au avut discursuri diferite in aceasta saptamana. Primarul Klaus Johannis a declarat, joi, ca asteapta “intr-un timp relativ scurt” o pozitie a organizatiei judetene a PNL vizavi de colaborarea cu PDL. Presedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan a raspuns ca “am avut o colaborare buna cu PDL si pana acum”. Si, chiar daca spune ca “este prea devvreme” sa discute despre alianta de la CJ Sibiu si inlocuirea lui Ioan Banciu, acest lucru este doar o chestiune de timp. Mai ales ca, in urma cu aprtoximativ o luna, PSD a avut o tentativa de a-l inlocui pe viceprimarul PNL municipiului Medias. Atunci, doar perspectiva ruperii majoritatii din Consiliul Judetean l-a facut pe Ioan Cindrea sa isi tempereze colegii de la Medias.

Liniste la Consiliul Local

Situatia este mult mai linistita la Consiliul local Sibiu. Aici nu este nevoie de nicio alianta, pentru ca FDGR detine o majoritate covarsitoare. Din 23 de consilieri, 15 dintre acestia sunt de la FDGR, trei de la PSD, cate doi de la PNL si  PDL şi unul de la PC.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349