ACTUALITATE

Prima zapada serioasa din Sibiu. Cat de „surprinse” au fost autoritatile si cum se circula in acest moment

Prima zapada serioasa din Sibiu. Cat de „surprinse” au fost autoritatile si cum se circula in acest moment

Sibiul a facut cunostinta cu prima zapada „serioasa” din acest an, iar circulatia pe soselele din municipiul Sibiu si din judet se desfasoara in conditii de iarna, transmit autoritatile locale si judetene.

trafic pe zapada sibiu2In ciuda cantitatii mari de zapada, nici un drum judetean nu este inchis in acest moment, anunta Consiliul Judetean Sibiu, prin intermediul SC Drumuri si Poduri SA, companie care se ocupa de deszapezire.

„SC Drumuri si Poduri SA Sibiu a actionat, in cursul noptii trecute, cu toate utilajele (62) cu lame si material antiderapant pe cele 8 zone care acopera raza Judetului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian – Saliste – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnadie – Paltinis), zona 3 (Cisnadie – Sadu – Avrig – Poiana Neamtului), zona 4 (Cirta – Arpasu – Bruiu), zona 5 (Chirpar – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbraveni – Medias), zona 7 (Seica Mare – Vecerd), zona 8 (Loamnes – Pauca). La aceasta ora se actioneaza pe toate drumurile judetene (utilaje cu lame si material antiderapant). Nu exista drumuri blocate din cauza zapezii sau a poleiului pe raza Judetului Sibiu”, potrivit companiei.

Autoritatile fac apel la soferi sa circule cu prodenta, deoarece in acest moment circulatia pe drumurile judetene se desfasoara in conditii de iarna (carosabil acoperit cu zapada), in special pe sectoarele de drum unde se afla utilajele de interventie.

Numarul de telefon la care se poate apela pentru sesizari si informatii referitoare la starea drumurilor judetene este 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24).

Pentru informarea corecta si in timp util a participantilor la trafic despre starea drumurilor judetene pe perioada de iarna va informam ca  pe site-ul institutiei noastre gasiti zilnic informatii actualizate (www.drumuripodurisibiu.ro – butonul “starea drumurilor din Judetul Sibiu”).

Prin nameti si in oras

Nici in municipiul Sibiu nu exista probleme majore, insa se circula greu, din cauza zapezii care se asterne imediat de a fost indepartata. «Noua utilaje de deszăpezire cu plug si sararite au iesit in teren din seara zilei de joi, 5 ianuarie, de la ora 18. S-a intervenit pe parcursul intregii nopti, cu prioritate pe drumurile in panta si rampa si pe arterele principale. Utilajele au actionat cu plugurile pentru indepartarea zapezii de pe carosabil insa, din cauza ninsorii abundente, stratul de zapada se reface foarte repede. Pana in prezent s-au imprastiat 140 tone de sare si 10 tone de clorură de magneziu. Utilajele sunt in teren si la aceasta ora. In paralel se intervine si in statiunea Paltinis», potrivit reprezentantilor Primariei Sibiu.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349