ACTUALITATE

Primaria creste taxa de salubrizare. De ce trebuie sibienii sa plateasca mai mult pentru gunoi!

Primaria creste taxa de salubrizare. De ce trebuie sibienii sa plateasca mai mult pentru gunoi!

Sibienii vor plati mai mult pentru serviciile de strângere a gunoaielor din oras, chiar începând cu 1 Ianuarie, anunta Primaria Sibiu.

 

colectare-selectiva-a-deseurilor-in-sibiu

„Prin intermediul unei adrese transmise în data de 12.01.2017, ADI ECO anunță Primăria Sibiu cu privire la existența unor noi prevederi naționale (Ordinul 2413/21.12.2016 privind modificarea Ordinului 578/2006 și a OUG 196/2005) prin care, pe lângă tarifele operatorilor, se introduce o taxă de 80 lei/tonă de deșeu datorată la Fondul de Mediu. Taxa de mediu se va introduce în taxa de salubrizare, iar în consecință ADI Eco a transmis prin adresa menționată necesitatea de a crește taxa specială de salubrizare plătită de cetățeni începând cu data de 1 ianuarie 2017”, anunta reprezentanții municipalității.

Astfel, persoanele fizice vor plăti 10,43 lei / persoană/ lună, comparativ cu 8,42 lei in Decembrie,iar cele juridice, 323,69 lei / tonă / lună, fata de 282,44 lei.

„Conform Regulmentului de stabilire a taxei speciale de salubrizare, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO (ADI Eco) constituită la nivelul județului Sibiu are atribuția de a calcula această taxă de salubrizare. Asociația gestionează sistemul de colectare a deșeurilor în numele municipiilor, orașelor și comunelor din județ”, mai spune Primaria Sibiu.

Pentru modificarea acestei taxe conform noii legislații, un proiect de hotărâre privind modificarea nivelului acesteia va intra în dezbaterea Consiliului Local Sibiu în ședința din luna ianuarie. Taxa de salubrizare încasată de la populație va fi utilizată pentru a plăti serviciile operatorului SC Soma SRL.

„Direcția Fiscală va emite până la sfârșitul acestei luni decizii de impunere care vor informa sibienii cu privire la suma de plată reprezentând taxa de salubrizare și impozitele și taxele locale pentru anul 2017. Cetățenii care au plătit deja pentru întreg anul sunt rugați să achite până la sfârșitul lui 2017 diferența dintre suma plătită și suma recalculată înscrisă pe decizia de impunere”, anunta Primaria.
Plata impozitelor și taxelor se va putea face prin PayPoint și la bancă. După ce primesc deciziile de impunere prin poștă, sibienii vor putea plăti prin PayPoint și la o serie de bănci taxele și impozitele, inclusiv taxa de salubrizare, cu ajutorul codurilor de bare inscripționate pe aceste decizii. Detalii cu privire la băncile unde se poate face plata vor fi specificate în aceste documente.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309