ACTUALITATE

Primaria deschide finantarea pe Agenda Comunitatii. 500.000 lei pentru organizatiile non-profit

Primaria deschide finantarea pe Agenda Comunitatii. 500.000 lei pentru organizatiile non-profit

Primaria Sibiu pune la bataie o jumatate de milion de lei pentru organizatiile non-profit care doresc sa desfasoare proiecte care sa aiba ca scop promovarea de activitati menite sa dezvolte comunitatea locala. Proiectele se pot depune in perioada 3 martie – 4 aprilile, iar suma maxima cofinantata pentru un singur proiect este de 35.000 lei.

“In 2015 am initiat aceasta Agenda cu scopul de a oferi ajutor asociatiilor non-profit care promoveaza proiecte in domeniul social si educational. Anul trecut am finantat 10 astfel de initiative, bine primite de publicul lor tinta. Sper ca in 2016 sa avem mai multe proiecte depuse pentru ca asociatiile de profil din Sibiu sunt foarte active”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Criteriile pe baza carora se aloca aceasta cofinantare din bugetul local sunt reglementate de „Ghidul privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati de dezvoltare a comunitatii locale, nonprofit de interes general”, aprobat prin HCL 3/2016. Ghidul de finantare precum si formularele necesare pot fi descarcate de pe site-ul Primariei Municipiului Sibiu: http://cultura.sibiu.ro/agenda_comunitatii.html. Si anul acesta proiectele depuse trebuie sa se plieze pe una dintre cele trei teme majore, stabilite prin Ghid: Sibiu – oras inovativ si prosper; Sibiu – oras verde si responsabil; Sibiu – oras al comunitatilor.

Informatii suplimentare cu privire la aceasta sesiune de selectie a proiectelor puteti obtine de la Serviciul Cultura, Sport, Turism, la adresa de e-mail: [email protected].

264.000 lei in 2015

Proiectele finantate in 2015 in cadrul acestei Agende au fost orientate spre comunitate, fie ca a fost vorba de seniorii orasului, iubitorii chitarei sau biciclistii pasionati, fie ca au avut ca scop constientizarea publica privind afectiunile din sfera autismului si sprijinirea egalitatii de gen. Voluntariatul si implicarea locuitorilor in viata micro-comunitatilor de care apartin au fost promovate prin intermediul a doua proiecte incluse in acest program. Suma totala platita din bugetul local a fost de 264.000 de lei.

Din data de 3 martie Primaria Sibiu primeste propuneri de proiecte pentru Agenda Comunitatii 2016, proiectele selectate urmand sa primeasca cofinantare din bugetul local in baza Legii 350/2005. Agenda are ca scop general promovarea de activitati menite sa dezvolte comunitatea locala.

Propunerile de proiect pot fi depuse in perioada 3 martie – 4 aprilie 2016, la registratura Primariei Municipiului Sibiu din strada S. Brukenthal nr. 2, in atentia Serviciului Cultura, Sport si Turism. Termenul limita de depunere este 4 aprilie 2016, ora 15.30.

 noaptea cercetatorilor 2015sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349