CULTURA

Primaria Sibiu a inceput instalarea iluminatului de SARBATORI! Piata Mica si Podul Minciunilor vor fi iluminate special!

Primaria Sibiu a inceput instalarea iluminatului de SARBATORI! Piata Mica si Podul Minciunilor vor fi iluminate special!

Primaria Sibiu a inceput instalarea iluminatului de SARBATORI! Piata Mica si Podul Minciunilor vor fi iluminate special!2

Primaria Sibiu incepe instalarea iluminatului de sarbatori, iar Piata Mica si Podul Miniciunilor vor fi iluminate special anul acesta.

Din aceasta saptamana, Primaria Sibiu a inceput montarea iluminatului de sarbatori pentru ca sirurile si figurinele luminoase sa dea Sibiului atmosfera specifica Craciunului si Anului Nou.

Intr-o prima etapa se vor instala luminile de sarbatori in centrul istoric. In Piata Mare copertina de lumini prinde deja contur, iar figurinele 3D pentru stalpi sunt deja instalate. Aici iluminatul festiv va fi pregatit pana la deschiderea Targului de Craciun, in 21 noiembrie.

Dupa ce in anii precedenti Piata Mare si apoi strada Nicolae Balcescu au primit un nou sistem de iluminat festiv, anul acesta Piata Mica va fi decorata cu noi corpuri de iluminat. Corpurile pentru stalpi vor avea forma unor stele stilizate. Decorarea stalpilor va fi completata cu figurine tip flamingo. Stresinile imobilelor din Piata Mica vor fi impodobite si anul acesta cu siruri luminoase. Si Podul Minciunilor va fi iluminat mai deosebit: un tunel luminos va fi creat din siruri de leduri. Intreaga achizitie a avut un pret de 128.761 de lei, incluzand 21 de corpuri luminoase si 200 metri liniari de sir luminos.

Dupa impodobirea pietelor centrale, instalarea corpurilor de iluminat festiv va continua pe strada Nicolae Balcescu, in Piata Unirii, pe strazile Mitropoliei, Gh. Lazar si apoi pe strazi din cartiere. Intreg iluminatul festiv din oras va fi pus in functiune treptat, pe masura instalarii, astfel ca intreg sistemul sa fie functional pana in 6 decembrie, de sarbatoarea Sfantului Nicolae.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279