ACTUALITATE

Primaria Sibiu acuzata ca ii discrimineaza pe rromi

Primaria Sibiu acuzata ca ii discrimineaza pe rromi

Primaria Sibiu a fost acuzata de discriminare impotriva rromilor si amendata de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, cu suma de 5000 lei, anunta institutia.

astrid fodor si famila cioaba

”Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 15.06.2016, a adoptat urmatoarele hotarari:

Refuzul institutiei primarului din Sibiu de a promova investitii de infrastructura (apa potabila, canalizare, drumuri etc.) pentru grupul vulnerabil reprezentat de comunitatea de romi, respectiv sugestia (directionarea) institutiei primarului Sibiului pentru comunitatea roma de a se muta in zona rurala a judetului Sibiu, reprezinta discriminare conform art. 2 alin. 1, art. 12 alin. 1, art. 13 si art 15 din O.G. nr. 137/ 2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata in comunicatul CNCD.

Amenda CNCD vine in contrast cu sustinerea pe care liderii etniei rrome din Sibiu si-au anuntat-o public pentru Astrid Fodor, in timpul campaniei electorale pentru alegerile din 5 iunie si in urma carora primarul intermiar a castigat alegeriele.

Foto: sibiunews.net


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349