ADMINISTRATIE

Primaria Sibiu, gazda unei intalniri de lucru pe tema pistelor pentru biciclete!

Primaria Sibiu, gazda unei intalniri de lucru pe tema pistelor pentru biciclete!

Primaria Sibiu, gazda unei intalniri de lucru pe tema pistelor pentru biciclete!2

Primaria Sibiu continua proiectul de amenajare a pistelor pentru biciclete pe strazile din oras si, pentru ca se doreste ca amenajarea acestora sa fie cat mai corecta, serviciul abilitat a initiat o serie de discutii si intalniri de lucru cu specialisti la nivel international din acest domeniu. In prezent Sibiul are o retea de peste 60 de km de piste pentru biciclete care leaga centrul istoric de cartiere si de zona industriala vest, precum si de zonele comerciale din oras.

In cadrul acestor consultari, marti, 2 septembrie, a avut loc la sediul Primariei Sibiu o intalnire de lucru intitulata “Turul de prezentare al sistemului de mobilitate sustenabila in Olanda”, organizata de firma americana WTB, alaturi de asociatia americana non-profit TAM si in colaborare cu firma Eurosport DHS Deva si gazduita de Municipiul Sibiu. Motivul pentru care a fost ales pentru prezentare modelul Olandei se datoreaza faptului ca aceasta este un exemplu recunoscut de bune practici in domeniul mobilitatii sustenabile.

Invitatii au fost intampinati la sediul Primariei Sibiu de viceprimarul Astrid Fodor. Principalul invitat care a sustinut o prezentare a fost presedintele WTB si TAM, domnul Patrick Seidel, care a aratat exemplul orasului San Francisco in crearea unui sistem de transport sustenabil care imbina transportul public cu trenul, metroul si autobuzul cu transportul cu bicicleta. Din partea Sibiului, directorul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public a prezentat sistemul de piste pentru biciclete care se dezvolta in prezent in Sibiu si a aratat de asemenea concluziile unui schimb de experienta ce a avut loc in cadrul unei deplasari in Olanda pe tema amenajarii pistelor pentru biciclete. In cadrul acestei vizite, reprezentantul Primariei Sibiu a avut ocazia sa se intalneasca cu autoritati publice, ingineri si experti in finantare din Olanda care au oferit experienta lor in sprijinul partenerilor romani pentru elaborarea unor sisteme functionale si bine gandite astfel incat sa fie sigure in trafic.

Alte prezentari au fost sustinute de un reprezentant al Turului Ciclist al Sibiului si unul al Asociatiei Tura in Natura. La intalnire au participat si un reprezentant al Inspectoratului de Politie Sibiu, un reprezentant al Universitatii “Lucian Blaga” Sibiu, reprezentanti ai Primariei Deva si reprezentanti ai asociatiilor de profil din Sibiu.

Oaspetii au fost invitati apoi sa participe la un tur pe bicicleta prin Sibiu, acestia apreciind lungimea pistelor deja existente cat si modul de amenajare a acestora.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275