ADMINISTRATIE

Primaria Sibiu incepe lupta cu capusele si tantarii

Primaria Sibiu incepe lupta cu capusele si tantarii

O firma din Deva a castigat licitatia organizata de Primaria Sibiu pentru serviciile de dezinsectie si deratizare, iar imprastierea substantelor impotriva capuselor si tantarilor va incepe in acestea zile, anunta municipalitatea, care va plati 126.720 lei.

 muscatura de capuse

Contractul pentru dezinsectia parcurilor si zonelor verzi a fost semnat cu firma S.C. D.D. CHIM SRL din Deva, acesta fiind valabil pana la sfarsitul lunii octombrie 2016. In baza acestui contract, in luna iunie se va efectua dezinsectia impotriva capuselor si tantarilor, in luna august se va repeta procedura impotriva capuselor, iar in luna septembrie se vor imprastia din nou substante impotriva tantarilor.

”Precizam ca pe tot parcursul sezonului cald serviciul de specialitate din cadrul Primariei Sibiu va continua cosirea ierbii ca masura menita sa opreasca dezvoltarea excesiva a capuselor”, adauga reprezentantii Primariei Sibiu.

Tot firma deveana se va ocupa si de serviciile de dratizare in municipiul Sibiu, pentru care Primaria va plati 98.000 lei. Raticidele vor fi amplasate in teren in luna iunie, actiune ce va fi repetata in lunile septembrie – octombrie, in functie de conditiile meteo.

Sute de persoane intepate de capuse

Sibiul este orasul din Romania in care s-au inregistrat cele mai multe cazuri de intepaturi de capuse, in ultimele doua saptamani zeci de sibieni – adulti si copii –  prezentandu-se zilnic la spital.

La inceputul lunii mai, Directia de Sanatate Publica Sibiu a lansat o alerta epidemiologica pentru boala Lyme, numita si borelioza, care apare in urma intepaturilor de capuse. „Alerta a fost lansata din cauza faptului ca schimbarile climatice din anul 2015 au determinat o crestere exploziva a numarului de persoane care s-au prezentat la spital cu intepaturi de capuse”, conform DSP Sibiu.

In anul 2015, 1.713 sibieni au fost inregistrati cu intepaturi de capuse, fata de 985, in anul 2014. DSP Sibiu a precizat ca, totodata, a avut loc si o crestere a numarului de cazuri de boala Lyme — 63 in anul 2015, dintre care 47 de stadiul I — ceea ce inseamna o expunere recenta, fata de numai 44 in anul 2014, cu 20 de stadiul I.

Petitie pentru verificarea produselor

Speriati de numarul mare de cazuri, cateva sute de sibieni au semnat o petitie online prin care cer Primariei Sibiu sa verifice ”urgent produsele folosite pentru dezinsectie in oras”.

„Solicitam Primariei Sibiu sa solicite teste de analiza pentru dezinfectantii folositi pentru dezinsectiile impotriva capuselor. Solicitam Primariei sa verifice firma care a castigat contractul pentru dezinsectiile din spatiile verzi cu privire la calitatea dezinsectiilor platite din bani publici”, se arata in petitie.

Foto: www.coralimpex.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349