ACTUALITATE

Primaria Sibiu porneste lupta cu capusele. Dupe ce se opresc ploile

Primaria Sibiu porneste lupta cu capusele. Dupe ce se opresc ploile

Numarul mare de cazuri de oameni mușcați de căpușe a provocat îngrijorare in rândul sibienilor. Acum, Primaria Sibiu anunta ca este pregatita, de saptama viitoare, sa împraștie substanțe care sa omoare Insectele.

parcul-sub-airini-

Potrivit municipalității, procedura de achiziție este deja în curs și se se estimează că săptămâna viitoare se va semna contractul.
„Precizăm faptul că pulverizarea substanțelor împotriva căpușelor se va face la începutul lunii iunie, când ploile nu vor mai fi atât de însemnate cantitativ, permițând substanței active să acționeze odată ajunsă în vegetație, înainte de a fi spălată de ploaie”, anunta Primaria Sibiu. Instituția mai precizează ca, tot in lupta cu căpușele, „ca măsură adițională și ca o activitate continuă, Serviciul Parcuri și Zone Verzi va continua să cosească vegetația de pe domeniul public pentru a împiedica înmulțirea căpușelor”.

Conform Direcției de Sănătate Publica Sibiu, numarul persoanelor din județul Sibiu care s-au prezentat la Urgente cu mușcături de căpușe este de 221, fata de. 217 in 2015, raportat la același interval, luna mai. Totuși, din rapoartele DSP, comparativ cu 2014, cand au fost 265 de cazuri, numarul este in scădere.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279