ADMINISTRATIE

Primaria Sibiu pregateste un cutremur. Bonus, incendiu la o scoala!

Primaria Sibiu pregateste un cutremur. Bonus, incendiu la o scoala!

pompieri in actiune

Un cutremur puternic va lovi Sibiul, joi dimineata, urmat un incendiu violent la scoala de pe strada Nicolae Iorga. Acesta este scenariul pe care autoritatile locale il pregatesc pentru exercitiul din 22 octombrie.

Actiunea se va desfasura in intervalul orar 10.40-11.15, este organizata de Serviciul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Municipiului Sibiu si este condusa si coordonata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Capitan Dumitru Croitoru” Sibiu.

„Exercitiul va consta in actionarea tuturor sirenelor din oras care vor anunta un cutremur. Toate scolile si liceele trebuie sa raspunda acestei exercitiu, in conformitate cu planurile de evacuare a elevilor si personalului si luand masurile de protectie prevazute in caz de cutremur. La fiecare scoala si liceu din Sibiu va fi prezent un membru al Serviciului pentru Situatii de Urgenta Sibiu sau al ISU Sibiu pentru a supraveghea desfasurarea corecta a exercitiului”, anunta Primaria Sibiu.

La Scoala gimnaziala Nicolae Iorga de pe strada Nicolae Iorga, exercitiul va fi extins, scenariul prevazand si un incendiu dupa cutremur. Echipajele de urgenta vor asigura evacuarea persoanelor, limitarea efectelor incendiului si stingerea acestuia, se va crea punctul de prim ajutor si triere a ranitilor si se va exersa repartizarea si transportul acestora.

Exercitiul are mai multe obiective, printre acestea numarandu-se:

– verificarea functionarii sirenelor de alarmare publica;

– testarea capacitatii de gestionare a situatiei de urgenta generate de producerea unui seism in unitatile de invatamant preuniversitar de stat din Municipiul Sibiu (scoli generale si licee), precum si modul in care se face evacuarea personalului si a elevilor in astfel de situatii;

– testarea modului de cooperare a tuturor celor implicati in acest exercitiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275