ADMINISTRATIE

Primaria Sibiu reintroduce taxa pentru hotelierii sibieni. Cat este si cum se poate plati

Primaria Sibiu reintroduce taxa pentru hotelierii sibieni. Cat este si cum se poate plati

In urma modificarii Codului Fiscal, Primaria Sibiu a decis reintroducerea taxei pe care hotelierii din municipiul Sibiu trebuie sa o plateasca pentru fiecare turist cazat. Taxa hoteliera reprezinta 1% din costul fiecarei nopti de care, iar unitatile de cazare au obligatia de a o plati pana in data de 10 inclusiv a lunii urmatoare, anunta reprezentantii municiplitatii.

Municipalitatea incepe promovarea locatiei turistice Sibiu pentru 2015!1

Unitatile de cazare au obligatia de a depune lunar, pana la data stabilita pentru plata taxei hoteliere, o declaratie de decont la Directia Fiscala Sibiu, din sediul Primariei Sibiu din Piata Mare, la camera 18 in cazul persoanelor fizice si respectiv camera 20, in cazul persoanelor juridice.

 Precizari importante pentru unitatile de cazare:

–           Persoanele fizice si juridice prin intermediul carora se realizeaza cazarea au obligatia ca in factura (in cazul persoanelor juridice) sau chitanta (in cazul persoanelor fizice) sa evidentieze distinct taxa hoteliera incasata

–           Daca societatea care ofera cazare nu evidentiaza distinct pe factura valoarea micului dejun, atunci cota de 1% se aplica la valoarea scrisa pe factura ca servicii de cazare, tarif cazare, etc.

Taxa se poate plati la ghiseele Directiei Fiscale din ambele sedii ale Primariei Sibiu, la oficiile postale, pe platforma de e-administratie de pe site-ul www.sibiu.ro sau prin virament bancar in contul: RO70TREZ57621360206XXXXX CF 4270740 Trezoreria Sibiu.

Taxele si impozitele locale pentru anul 2017 au fost aprobate prin hotararea Consiliului Local nr. 360/2016.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309