ADMINISTRATIE

Primaria vrea Sibiul verde si plin de flori  

Primaria vrea Sibiul verde si plin de flori   

sere primaria sibiu

Multe flori si verdeata. Asa vrea Primaria Sibiu sa arate orasul in aceasta vara. Motiv pentru care a reluat plantarile de flori, intrerupte de vremea capricioasa.

“Ne concentram in continuare pe intretinerea zonelor existente si pe extinderea acestora acolo unde este posibil, insa avem si proiecte de mai mare anvergura ce privesc parcul Strand si parcul Sub Arini, urmand a se realiza studiile de fezabilitate. Spatiile verzi trebuie sa fie una dintre prioritatile noastre pentru ca au ca efect indiscutabil cresterea calitatii vietii pentru comunitate”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu.

O zona mai verde pe Calea Dumbravii. Portiunea dintre Calea Dumbravii si Padurea Dumbrava pe care inainte se aflau sinele de tramvai a fost reamenajata partial cu gazon rulat, partial prin insamantare. In prezent, intreaga suprafata de aproximativ 10.000 de metri patrati, de la intrarea principala in Cimitirul Municipal si pana la Gradina Zoologica, este o zona verde amenajata chiar la liziera Padurii Dumbrava, drum care duce spre o zona de agrement recunoscuta a Sibiului, incluzand Gradina Zoologica Sibiu si Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra.

Plantarile de primavara se apropie de final. Cei 27 de muncitori ai Serviciului Parcuri si Zone Verzi au plantat in martie si inceputul lui aprilie aproximativ 35.000 de plante bienale (pansele, miozotis, bellis) in completarea celor deja puse in teren in toamna lui 2014. Un numar de 100 de pomi au fost plantati pe strazile pe care s-au executat lucrari de reabilitare sau reparatii, dar au fost completate si aliniamentele pe strazi precum Bahluiului, bulevardul Victoriei, dar si in parcul Sub Arini. In cartierul Vasile Aaron, pe strazile modernizate in anul precedent, dar si in alte zone din oras au fost plantati in total aproximativ 100 de arbusti cu flori. Regazonarea a fost executata pana acum pe aproximativ 7.000 de metri patrati, fie ca a fost vorba de gazon rulat, fie de insamantare cu iarba.

In sere se pregatesc deja plantele pentru vara. Serele au deja pregatite 70.000 de plante anuale care vor fi amplasate in teren in vara. Plante de salvie, ageratum, gazania, verbena, begonia si multe alte tipuri de flori vor impodobi Sibiul in vara. La acestea se vor adauga cele 3.000 de muscate care sunt deja in crestere in sere si care in luna mai vor fi amplasate pe stalpi si in jardinierele din centru, de pe Podul Miniciunilor si Podul Neculce.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279