SANATATE

Primele informații despre cauza decesului bebelușului la Spitalul de Pediatrie Sibiu

Primele informații despre cauza decesului bebelușului la Spitalul de Pediatrie Sibiu

Bebelușul de doar trei saptamâni care a murit la Spitalul de Pediatrie Sibiu ar fi fost tratat de infecție a tractului urinar si a murit de septicemie, scrie Mediafax, care citează surse din spital.

pediatrie-sibiu

 

Intre timp, Directia de Sănătate Publica (DSP) Sibiu a declanşat o anchetă la Spitalul de Pediatrie.

Bebeluşul a fost internat în spital la câteva zile de la naştere, cu stări febrile, iar surse medicale susţin că a fost tratat pentru o infecţie a tractului urinar şi ar fi făcut septicemie.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Krisztina Gaal, a declarat, joi, că specialiştii s-au autosesizat în cazul bebeluşului care a murit la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu şi au demarat o anchetă, încă din ziua în care a fost raportat statistic decesul acestuia.

”În momentul de faţă, ancheta este în curs de desfăşurare. Copilul s-a născut în 10 ianuarie, a fost externat de la Maternitatea Sibiu în data de 14 ianuarie, în 16 ianuarie părinţii s-au prezentat cu bebeluşul la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, deoarece acesta avea stări febrile, iar în 23 ianuarie a fost constatat decesul bebeluşului”, spune Gaal.

Contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, reprezentanţii Spitalului de Pediatrie au spus că aşteaptă raportul medico-legal în cazul morţii copilului pentru a afla cu exactitate cauza decesului.

Pe de altă parte, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă spun că bebeluşul a plecat sănătos din Maternitate.

”Copilul a fost externat sănătos din Maternitate, fără semne clinice sau investigaţii paraclinice sugestive de infecţie sau alte afecţiuni”, a spus Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, instituţie din cadrul căreia face parte Maternitatea.

Surse medicale au declarat că bebeluşul a fost tratat la Pediatrie pentru o infecţie a tractului urinar şi că în certificatul constatator al morţii scrie că acesta ar fi făcut septicemie.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309