ACTUALITATE

Primele probleme pentru sibianul cu indemnizatie de 35.000 euro. Va intra in atentia autoritatilor, dupa care se va lua o decizie!

Primele probleme pentru sibianul cu indemnizatie de 35.000 euro. Va intra in atentia autoritatilor, dupa care se va lua o decizie!

La doar o zi dupa ce s-a aflat ca cea mai mare indemnizatie pentru cresterea copilului, de 35.000 euro, se va acorda la Sibiu, tatal sau mama copilului a inceput sa aiba probleme. Autoritatile au declarat ca vor incepe verificari pentru a vedea daca parintele respectiv va primi, pana la urma banii.

indemnizatie crestere copii

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) face verificari in ceea ce priveste cea mai mare indemnizatie de crestere a copilului, de aproape 160.000 de lei, obtinuta de un parinte din Sibiu, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Muncii.

„Acea indemnizatie nu se suspenda, ci nu s-a platit inca pentru ca se fac niste verificari acolo. ANAF-ul face niste verificari dupa care se plateste. Ea nu a fost platita inca, nu e vorba de suspendare, doar ca beneficiarul nu a fost in tara si cand se intoarce, atunci poate fi verificat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Ministerului Muncii.

Verificarile ANAF vin in contextul in care topul indemnizatiilor pentru cresterea si ingrijirea copilului este condus de un parinte din Sibiu, cu venituri lunare de 187.158 lei si o indemnizatie de 159.084 lei, venit realizat ca membru asociat sau persoana autorizata sa desfasoare o activitate independenta.

Locul secund este ocupat de o mama din Bucuresti, cu venit de 110.786 lei si indemnizatie de 94.168 lei, din acelasi tip de activitate, iar pe locul trei este un parinte din Constanta, cu venituri de 87.874 lei si indemnizatie lunara de 74.693 lei.

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat, luni seara, ca nu se pune problema ca Guvernul sa taie sau sa plafoneze indemnizatiile pentru cresterea copilului, precizand ca Parlamentul trebuie sa schimbe lucrurile, in cazul in care e ceva de remediat.

Ministerul Muncii a avertizat ca impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a fost de 70 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult fata de estimarea initiala.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309