ACTUALITATE

Primele proiecte cu finantare nerambursabila ”Dreptul la proprietate” au fost finalizate in Iacobeni si Mosna!

Primele proiecte cu finantare nerambursabila ”Dreptul la proprietate” au fost finalizate in Iacobeni si Mosna!

Primele proiecte cu finantare nerambursabila Dreptul la proprietate au fost finalizate in Iacobeni si Mosna!

Consiliul Judetean Sibiu a anuntat finalizarea primelor proiecte cu finantare nerambursabila ”Dreptul la proprietate” in localitatile Iacobeni si Mosna.

Proiectele au fost finantate in cadrul programului guvernamental ”Anul participarii si responsabilizarii cetatenilor” derulat de Agentia Nationala pentru Romi, in baza contractelor de finantare nr.1484 / 2014 si 1485 / 2014.

Obiectivele proiectelor, in care partener a fost si Asociatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Fuiorul de Lana, au fost cresterea calitatii locuirii si asigurarea drepturilor cetatenesti pentru un numar de 400 cetateni (cate 200 din fiecare localitate) apartinand minoritatii rome si notarea proprietarilor, respectiv posesorilor, la OCPI, obiectiv care a fost indeplinit.

”In cadrul strategiei noastre de dezvoltare sociala si economica, care tine cont de toate categoriile sociale, consider ca finalizarea acestor proiecte este un pas important prin care romii vor putea avea acces deplin la educatie, la asistenta sociala, la cursuri de perfectionare, la un trai mai bun. Sper sa extindem aceste actiuni cat mai repede, in toate localitatile care au astfel de probleme de rezolvat”, a declarat Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Valoarea totala a proiectului pentru Iacobeni a fost de 181.600 lei cu TVA inclus, din care contributia proprie a Consiliului Judetean Sibiu a fost de 36.320 lei, iar contributia Agentiei Nationale pentru Romi a fost de 145.280 lei. Pentru Mosna, unde primaria a fost solicitant principal, iar Consiliul Judetean Sibiu – partener, au fost alocati 185.600 lei cu TVA inclus, din care contributia proprie a Consiliului Judetean Sibiu a fost de 37.120 lei, iar contributia Agentiei Nationale pentru Romi a fost de 148.480 lei.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279