POLITICA

Primul pas. Parerea lui Klaus Iohannis despre rolul Primei Doamne

Primul pas. Parerea lui Klaus Iohannis despre rolul Primei Doamne

klaus si carmen iohannis cu elevii

Preşedintele Klaus Iohannis scrie, in noua sa carte, ”Primul Pas”, despre modul in care s-a desfaşurat campania electorala, despre atacurile din partea lui Victor Ponta şi Traian Basescu, dar şi despre rolul pe care şi l-a asumat ca şef al statului şi despre rolul Primei Doamne.

Şeful statului povesteşte in noua carte şi despre sotia sa, despre decizia acesteia de a continua sa predea in invatamant, dar şi despre modul in care se implica in rolul de Prima Doamna.

”Cred ca este prima data, dupa multi ani, cand publicul pare sa aiba aşteptari de la Prima Doamna; acest lucru este, probabil, o consecinta a deschiderii cu care am fost ales, dar i se datoreaza şi felului de a fi al sotiei mele. Nici evolutia societatii romaneşti nu trebuie exclusa cand discutam despre acest subiect”, scrie Iohannis.

El afirma ca”simpatia cu care este primita Carmen peste tot pe unde mergem ii incurajeaza şi ii bucura nespus pe amandoi.

”Nu cred ca Prima Doamna trebuie sa fie o anexa a preşedintelui, nici nu cred ca il poate inlocui pe acesta. Sotia mea poate sa ma sustina insa in toate demersurile mele, sa contribuie la o mai buna receptare a ideilor pe care le imbratişam, sa creeze o legatura mai stransa cu anumite segmente ale societatii şi, de ce nu, sa se implice, de exemplu, in diverse campanii educationale sau in sprijinirea tinerelor talente”, considera preşedintele.

El spune ca sotia sa are multe calitati de persoana publica şi a luat parte impreuna cu el la evenimente protocolare, dar continua sa predea limba şi literatura engleza la Colegiul National “Gheorghe Lazar“ din Sibiu.

”A venit, insa, adeseori la Bucureşti. Cand au avut loc evenimente la care a putut sa participe, a venit şi a stat in Capitala, dar nu s-a mutat permanent. Preda in continuare, munca ei ii aduce multa bucurie. Este adevarat ca dupa vacanta intersemestriala şi-a redus norma la jumatate, ca sa poata jongla mai uşor cu noile cerinte, insa nu va renunta la predat. Nu s-a pus niciodata aceasta problema şi niciunul dintre noi nu a fost de parere ca trebuie sa se desparta cu totul de şcoala. Nu vedem utilitatea unei astfel de decizii. Pe ea o pasioneaza ceea ce face şi vrea sa ramana conectata cu munca de la catedra. Singurele aspecte mai solicitante sunt drumurile, de la Sibiu la Bucureşti şi inapoi. Nu ni se pare insa ca posibilitatea de a preda la un liceu din Bucureşti este o varianta care poate fi luata in calcul”, mai scrie Iohannis.

Articolul complet pe Mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279