SANATATE

Probleme pentru Polisano. A ramas fara un contract important pentru ca nu a putut sa livreze vaccinul pentru imunizarea bebelusilor

Probleme pentru Polisano. A ramas fara un contract important pentru ca nu a putut sa livreze vaccinul pentru imunizarea bebelusilor

Una din cele mai mari companii din Sibiu, Polisano, incepe sa aiba probleme. Societatea infiintata de regretatul Ilie Vonica tocmai a pierdut un contract important cu ministerul Sanatatii, din cauza faptului ca nu a putut sa livreze vaccinul pentru imunizarea bebelusilor.

Octavian Iacob este noul director al Polisano!1

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat incetarea contractului cu Polisano si initierea procedurilor pentru a cumpara, in regim de urgenta, 120.000 de doze de vaccin hexavalent, pentru imunizarea bebelusilor.

Ministerul Sanatatii a notificat, in cursul acestei saptamani, compania Polisano ca va rezilia contractul pentru vaccinul hexavalent cu care sunt imunizati bebelusii. Totodata oficialii anunta demararea procedurilor pentru achizitia in regim de urgenta a 120.000 de doze de vaccin.

,,Contractul cu Polisano se incheie in 15 zile de la data primirii notificarii. Acum se pregateste achizitia pe procedura de urgenta. Noile doze ar putea fi achizitionate imediat dupa rezilierea contractului. In momentul acesta e o intarziere mica la grafic, dar nu sunt probleme pana cand vom lua prin procedura de urgenta urmatoarele 120.000 de doze. Dar, ulterior se va face un nou contract cadru, pe mai multi ani, prin care noul furnizor se va obliga sa asigure o cantitate minima de doze de vaccin anual. S-a cerut rezilierea din cauza problemelor pe care le are Polisano”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Firma Polisano a transmis o notificare prin care a anuntat ca nu va mai putea livra dozele de vaccin hexavalent convenite in contractul cadru. Iar aceasta nu ar fi prima situatie in care compania nu isi respecta obligatiile, numai anul acesta inregistrandu-se mai multe situatii in care sute de bebelusi au fost vaccinati cu intarziere din cauza lipsei vaccinului.

Vaccinul hexavalent se administreaza nou-nascutilor si combina, intr-o singura doza, cele trei vaccinuri care se fac bebelusilor la varsta de doua luni, patru luni, sase luni si un an. Vaccinul este administrat impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B si poliomielitei si face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309