SOCIAL

Profesor sibian, Doctor Honoris Causa al Universitatii “Dunarea de Jos”din Galati  

Profesor sibian, Doctor Honoris Causa al Universitatii “Dunarea de Jos”din Galati   

DHC_Octavian Bologa1

Activitatea universitara intensa, care se regaseste in 14 volume tiparite si alte zeci de articole si studii, monografii si manuale universitare i-a adus profesorului sibian Octavian Bologa, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii “Dunarea de Jos”din Galati.

Cadru didactic la Facultatea de Inginerie din cadrul la Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, profesor univ. dr. ing. Octavian Bologa este una din figurile marcante ale mediului academic universitar. In domeniul Ingineriei industriale, domeniu in care a fost antrenat continuu de-a lungul timpului, prof. Bologa a publicat 14 volume de monografii si manuale universitare. A creat si introdus capitole noi de cunostinte in invatamantul universitar, precum: ambutisarea asistata de vibratii; deformarea incrementala a semifabricatelor plane; prelucrari prin deformarea volumica radial-rotativa; presarea si injectarea materialelor plastice; tehnologii de prelucrare tipizate; istoria tehnicii. Mai mult, activitatea de cercetare stiintifica a profesorului univ. dr. ing. Octavian Bologa s-a manifestat, de-a lungul anilor si prin calitatea sa de lider al unor echipe, pe care le-a format, condus si indrumat, asigurandu-le atat mediul stiintific si organizational cat si dotarea materiala necesara derularii unor activitati de cercetare competitive.

„Principalele tematici de cercetare ale colectivelor conduse de catre dl. profesor univ. dr. ing. Octavian Bologa coincid cu tematicile programelor de cercetare majore derulate pe plan national si international: dezvoltarea de echipamente si tehnologii noi (conventionale si neconventionale) pentru procesele de deformare plastica; abordari CAD\CAE\CAM in deformarea plastica; optimizarea structurii mecanice a preselor si altor echipamente tehnologice prin metoda analizei cu element finit; modelarea si simularea dinamica a proceselor tehnologice; dezvoltarea de noi sisteme de automatizare pentru echipamentele tehnologice”.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349