SOCIAL

Profesori din toata tara vor fi instruiti in lucrul cu persoanele cu dizabilitati la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu!

Profesori din toata tara vor fi instruiti in lucrul cu persoanele cu dizabilitati la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu!

Profesori din toata tara vor fi instruiti in lucrul cu persoanele cu dizabilitati la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu!2

Aproximativ 1.400 de profesori din toata tara vor fi instruiti in lucrul cu persoanele cu dizabilitati la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS). Proiectul a fost finantat cu peste 9,5 milioane de lei din fonduri europene.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de reprezentantii Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, institutia deruleaza, in parteneriat cu Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, proiectul „e-Mentor: Dezvoltarea de competente si abilitati TIC si Mentorat educational al persoanelor cu dizabilitati, pentru profesori”.

Perioada de implementare a proiectului este mai 2014 – octombrie 2015, iar valoarea totala a acestuia se ridica la 9,56 de milioane de lei, finantarea fiind asigurata din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

„Demersul universitarilor sibieni urmareste cresterea nivelului abilitatilor, competentelor si informarii cadrelor didactice din invatamant cu privire la Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC), metode interactive de e-learning si lucrul cu persoanele cu dizabilitati. Toate aceste competente si abilitati ar urma sa fie utilizate in mod extensiv in activitatea didactica din intreaga tara, in scopul imbunatatirii rezultatelor procesului educational, precum si cresterea accesului persoanelor cu dizabilitati la educatie”, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectul va oferi beneficii concrete si directe pentru 1.400 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar si superior, in special in lucrul cu persoanele cu dizabilitati.

„Programele de formare TIC oferite nu se rezuma la a asigura competente TIC de baza, ci urmaresc un set mai larg de competente orientat catre tehnologii actuale, interactive si colaborative, de tipul «Web 2.0» (creare de continut), «e-learning» (invatare digitala), «instruire mobila» (instruire cu ajutorul dispozitivelor inteligente mobile), creare de mijloace educationale, inclusiv multimedia, in special curriculum adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilitati”, se mai arata in comunicat.

Potrivit documentului, initiativa Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu vine in contextul in care „profesorii continua sa utilizeze prea putin platformele e-learning”.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349