DIVERTISMENT

Profilul soferului periculos: bucurestean, cu masina puternica. Unde se afla sibienii

Profilul soferului periculos: bucurestean, cu masina puternica. Unde se afla sibienii

Soferii din Bucuresti sunt cei ma periculosi soferi din Romania, in special cei care poseda autoturisme cu capacitate cilindrica mare, peste 2,5 centrimetri cubi, potrivit unui raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), citat de businessmagazin.ro.

Irritated driver

In acest top, bucurestenii sunt urmati de soferii din Constanta si Iasi.

Potrivit studiului ASF frecventa daunei este de 6,78% in cazul persoanelor fizice cu vehiculele inmatriculate in Bucuresti, 6,40% in cazul inmatricularilor in Constanta si 6,27% pentru Iasi in perioada 2013-2015.

In cazul Bucurestiului una dintre explicatii pentru frecventa daunei ar putea fi traficul mai aglomerat din Capitala. Frecventele minime ale daunelor s-au intalnit in cazul inmatriculate in Harghita cu 2,84%, Covasna cu 3,15%, Salaj cu 3,42%.

In cazul persoanelor juridice cele mai multe daune au fost intalnite in cazul vehiculelor inmatricultae in Cluj, Ilfov, Iasi, Galati, Dolj (peste 11%) iar cele mai putine la cele din Calarasi, Caras Severin, Botosani, Harghita, Hunedoara Covasna, Salaj (intre 6% si 7%).

Clasamentul pe judete de inmatriculare nu coincide cu dauna medie in functie de judet. Valoarea acesteia, pentru persoane fizice, a variat intre 4.000-5.000 de lei (Arges, Bucuresti, Cluj, Sibiu) si 9.000-10.000 lei (judetele Salaj si Suceava).

Un element interesant este faptul ca masinile cu motoare puternice au fost cele care au provocat cele mai multe daune de tip RCA. Astfel, daca frecventa daunelor in cazul vehiculelor motorizate sub 1.200 de centimetri cubi a fost de 3.78%, la cele cu motoare de peste 2.500 centimetri cubi frecventa daunei a fost mai mult decat dubla, adica 7.91%.

Si valoarea daunei a evoluat corespunzator, respectiv 5.283 lei (sub 1.200 de centimetri cubi) si 8.511 lei la cele de peste 2500 centimetri cubi.

In cazul grupelor de varsta, tinerii provoaca cele mai multe accidente (sub 25 de ani) unde frecventa daunei a fost de 6,15% si de 4,59% la cei de peste 40 de ani. Trebuie insa remarcat ca tinerii sub 25 de ani si cu masini cu motorizari mici, de pana in 1.200 centimetri cubi, au avut si ei frecvente mici ale daunelor, comparabile cu celelate grupe de varsta, adica 3,77%.

Sursa: businessmagazin.ro

Foto: bucurestifm.roadevarul.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279