CULTURA

Proiecția filmului „Billion Star Hotel” la Sibiu

Proiecția filmului „Billion Star Hotel” la Sibiu

Sibienii au prilejul să se bucure de proiecția filmului românesc „Billion Star Hotel”, în data de 24 februarie, la Cinema Arta, ora 20.00, împreună cu realizatorii filmului.
Producția filmului a durat patru ani și a adunat 33 de selecții și nominalizări la festivaluri internationale, precum și un total de 12 premii. După ce a avut parte de „răsfăț de Hollywood”, producția românească ajunge acasă.
„Billion Star Hotel” – Un film cu tot atâtea povești, câți spectatori
Filmul „Billion Star Hotel” îmbină mai multe genuri, unii spectatori putând remarca latura socială, dramatică, alții accentele de comedie, poveștile de dragoste, elementele de tip fantasy sau musical și are un mesaj pozitiv: să devenim cu toții mai generoși, binevoitori, mulțumiți de viețile nostre și prin urmare mai fericiți.
Filmul vorbește despre destinele a trei personaje aparent ciudate – Sică Generalu’, Panait Surdu și Arthur Popescu, despre neliniști interiore, traume din copilărie, drame sufletești. Ei sunt purtați de viață pe propriul drum și odată cu maturizarea lor, temerile și confruntarile cu viața, se schimbă. O călătorie prin viața a trei personaje în care transpare adevărul că viața inseamnă însuși propriul fel unic, complicat de a fi.
Flash-uri din viața acestor personaje se derulează concomitent cu mersul trenului pentru că personajele filmului se întâlnesc într-un moment zero, într-un tren al vieții. Un tren care se oprește într-un timp și într-un spațiu, dar care continuă să meargă. Indiferent cât de vindicativă ar putea fi reîntoarcerea, trenul merge doar înainte.
O peliculă inedită, cu povești diferite și o voce (un narator) care explică lumea in care trăim. Prin puterea exemplului. O poveste cârpită din povești, spusă cu răbdare de Tata Rudi unui puști “atent” care „înfulecă” povestea și, cu minuțiozitate, ordonează piesele acestui puzzle cu mii și mii de stele pe el. Deși cei trei au destine diferite, în esență ele se asemănă. De la sărăcie la extravaganță, fundalul ia forme diferite, la fel ca și experimentele senzoriale (cele sonore, cu preponderanță).
Coloana sonoră a filmului este originală, creată special pentru film de Vizi Imre, cantautorul finalist la „Vocea României”. Muzica a obtinut trofeul pentru cea mai buna muzica de film, cu soundtrack-ul original al filmului „Billion Star Hotel” la Euro Film Fest, Malaga, Spania.
Dramedia „Billion Star Hotel” va rula în cinematografele din România, începând cu data de 19 februarie.
*Informaţii suplimentare, un dosar de presă, orarul proiecţiilor, lista premiilor acumulate de film pana in prezent, în mapa de presă și pe site-ul oficial al filmului: www.billionstarhotel.ro.

*Fotografii, concursuri și lucruri inedite despre film puteţi descoperi pe pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/BillionStarHotelTheMovie
Proiecția filmului „Billion Star Hotel” la Sibiu, cinema arta


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275