DIVERTISMENT

Proiectie de gala la Sibiu pentru filmul Aferim!

Proiectie de gala la Sibiu pentru filmul Aferim!

aferim

Caștigatorul trofeului „Ursul de Argint” la Festivalul de Film de la Berlin din acest an,  filmului „Aferim!” in regia lui Radu Jude va avea o premiera de gala ls Sibiu. Proiectia va avea loc la Teatrul „Gong”, duminica, 15 martie, de la orele 18:00 și 20:30.

„Aferim!”, in regia lui Radu Jude, este un film istoric a carui acţiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insoţit de fiul sau (Mihai Comanoiu), cauta un rob fugar (Cuzin Toma). Deși este construit pe convenția unui film de epoca, in alb-negru, filmul se remarca printr-o surprinzatoare prospețime și cauta in trecut cauzele intoleranței etnice de azi. Din distribuţia peliculei fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu si Dan Nicolaescu.

Ada Solomon, producatorul filmului, a precizat ca a fost un film care a avut nevoie de o pregatire de aproape trei ani, un film foarte atent lucrat si cu mare grija, adaugand ca este probabil cel mai complex proiect de pana acum si ca a necesitat un buget mult mai mare ca de obicei.

„Nu mai știu care psiholog susținea ca un om e sanatos din punct de vedere mental daca știe de unde vine, unde se afla și incotro intenționeaza sa mearga. Cred ca lucrul acesta e adevarat și in ceea ce privește societațile, nu doar indivizii. Societatea romaneasca nu va fi cu adevarat sanatoasa pina cand nu-și va cerceta trecutul – mai apropiat sau mai indepartat – cu luciditate și onestitate. ”, a declarat Radu Jude, inainte de lansarea filmului.

„Aferim!” este o interjecție din limba turca și se traduce prin „bravo!” sau „foarte bine!”.

La proiecția programata duminica, 15 martie, la Sibiu vor participa actorii Teodor Corban și Alexandru Dabija, scenaristul Florin Lazarescu și regizorul Radu Jude. Pelicula va mai fi proiectata vineri, 13 martie, de la orele 18:00 și 20:30 și sambata, 14 martie, de la ora 20:00. Filmul are o durata de 105 minute și nu este recomandat celor sub 15 ani.

„Pe langa cele 5 proiecții din weekend, vom organiza și o serie in matineu, luni, 16 martie, dar cu circuit inchis, pentru elevii de liceu și profesorii acestora. La finalul proiecțiilor vor fi organizate sesiuni Q&A, cu intrebari și raspunsuri pe marginea filmului.” a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong din Sibiu.

Accesul publicului la oricare din proiecții se face pe baza biletelor puse in vanzare exclusiv la sediul teatrului din strada Alexandru Odobescu nr. 4 sau la intrarea in sala de spectacol, cu 30 de minute inainte de inceperea proiecției, in limita locurilor disponibile. Vanzarea biletelor incepe luni, 9 martie, ora 10:00. Prețul unui bilet este de 10 lei, tarif unic.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275