TIMP LIBER

Proiectul SIBIUL IN CIFRE se incheie duminica! Ce nu stiti despre orasul vostru?

Proiectul SIBIUL IN CIFRE se incheie duminica! Ce nu stiti despre orasul vostru?

Proiectul SIBIUL IN CIFRE se incheie duminica! Ce nu stiti despre orasul vostru?

Fundatia Heritas promoveaza dezvoltarea orasului Sibiu prin mai multe actiuni de informare in cadrul proiectului Sibiul in Cifre care se va incheie duminica.

 

Brosura editata in cadrul acestui program contine cele mai importante informatii despre modul in care s-a dezvoltat orasul.

 

Sibienii mai au inca patru zile la dispozitie pentru a-si cunoaste mai bine orasul, in cadrul proiectului Sibiul in Cifre, proiect initiat de Fundatia Heritas. Proiectul isi propune sa colecteze si sa promoveze cat mai multe informatii relevante despre dezvoltarea orasului si sa deschida ”drumul” pentru Ghidul de Dezvoltare a municipiului Sibiu in perioada 2014-2024.

Punctul central al proiectului Sibiul in Cifre este pavilionul Smart City, amplasat in Piata Unirii, unde zilnic au loc evenimente dedicate sibienilor care doresc sa afle mai multe despre orasul in care traiesc. Astazi, in pavilion, la ora 20, Asociatia Tura in Natura va prezenta proiectul Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete iar reprezentantii asociatiei vor discuta pe marginea infrastructurii cicliste si alternativei pe doua roti la traficul traditional cu toti cei interesati. Maine, Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu invita sibienii la o discutie despre istoria acestui oras. Intalnirea va avea loc la ora 19, in pavilion, si va trata multe dintre curiozitatile acestui oras aproape milenar. Ultimul eveniment din cadrul proiectului Sibiu Smart City va avea loc in 11 octombrie, la ora 11, unde cei mici sunt asteptati la atelierul de reciclare, unde pot construi casute creative din hartie, carton, ziare si reviste.

In pavilion poate fi vizitata, de asemenea, o expozitie ce are ca tema centrala date statistice referitoare la orasul Sibiu. Aceste date sa si regasesc in brosura Sibiul in Cifre, elaborata de catre Fundatia Heritas. Documentul analizeaza dezvoltarea orasului in amanunt si ofera sibienilor nenumarate cifre interesante. De exemplu, in anul 1901, Sibiul avea 29577 locuitori iar maximul populatiei a fost atins in 1992, cand in Sibiu locuiau 169633 persoane. 2011 si 2013 au fost cei mai „banosi” ani ai Sibiului. Bugetul orasului a fost de 333 de milioane in 2011 si de 335 in 2013. Din aceeasi brosura sibienii mai pot afla ca numarul firmelor s-a dublat intre 2002, cand in municipiu functionau 7794 de firme si 2007 cand s-a atins varful de 13871 de societati comerciale.

Brosura ofera informatii si despre calitatea vietii, numarul de locuinte si spatii verzi, infrastructura medicala sau informatii despre mobilitatea orasului.

Brosura editata in cadrul proiectului Sibiul in Cifre poate fi descarcata in format electronic la adresele www.heritas.ro sau www.issuu.com/heritas si va fi disponibila in curand la Primaria Municipiului Sibiu.

Primul Ghid de Dezvoltare a orasului a fost elaborat in anul 2004. 10 ani mai tarziu, Heritas si Primaria Sibiu au identificat viitoarele strategii si directii de dezvoltare, reunite sub un nou Ghid. Reprezentanti ai institutiilor publice, mediului privat dar si ai organizatiilor non-guvernamentale au fost consultati in procesul de elaborare a acestui ghid pe diverse tematici. Ghidul de Dezvoltare va fi lansat in a doua jumatate a lunii octombrie.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309