POLITICA

PSD, lovit puternic din interior. Un europarlamentar da dreptate manifestantilor

PSD, lovit puternic din interior. Un europarlamentar da dreptate manifestantilor

Modul in care Guvernul a emis celebra OUG 13 este considerat “ciudat” de catre europarlamentarul PSD, Catalin Ivan, care sustine ca in partid nu s-a stiut de modificarile ce urmau sa fie aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala, scrie Antena3.ro.

catalin-ivan europarlamentar psd „Problema a aparut de la o discutie care trebuia sa fie una tehnica, despre niste modificari pe care trebuia sa le faca orice guvern ar fi fost la Palatul Victoria, pentru ca asa cerea Curtea Constitutionala, dar niste modificari care nu au fost explicate nimanui niciodata, nici macar celor din PSD, nici macar celor din guvern. A fost facut intr-un mod ciudat, pe ascuns. Nu inteleg ce a urmarit ministrul Justitiei prin lipsa asta de comunicare si secretomania asta in jurul ordonantelor, pentru ca, daca vorbiti cu juristi, si nu cu juristi din PSD, ci juristi fara culoare politica, avocati, judecatori, veti vedea ca textul ordonantelor este unul bun si Romania are nevoie de aceste ordonante. Trebuiau trimise in Parlament, trebuiau dezbatute in Parlament si de acolo sa iasa un text pe care sa lucreze toate partidele politice”, a declarat Ivan la RFI.

Intrebat ce-ar trebui sa invete PSD din aceste evenimente din ultimele zile, Catalin Ivan a spus ca orice partid politic care s-ar afla la guvernare trebuie sa inteleaga ca lucrurile trebuie facute transparent si este nevoie de dezbatere publica, de informarea cetatenilor.

„Eu  cred ca e o lectie pe care PSD-ul a invatat-o, o lectie dura, pentru ca, repet, nimeni din partid, sau aproape nimeni, nu a stiut de textul acestei ordonante, nici chiar colegii din guvern ai domnului Florin Iordache nu au stiut. Eu cred ca platim toti foarte scump o initiativa a unui singur membru al cabinetului Grindeanu. Daca ne uitam pe masurile pe care acest cabinet le-a luat in acest scurt timp, doar trei saptamani de cand a fost investit, veti vedea ca este un guvern cu performante, un guvern care respecta toate angajamentele pe care ni le-am luat in campania electorala. Este pacat ca premierul Grindeanu, un politician tanar, foarte ambitios si foarte bine pregatit si cu bune intentii, este pus acum in aceasta situatie: sa treaca printr-o motiune de cenzura, sa fie oamenii in strada cerandu-i demisia, eu cred ca este un lucru nemeritat”, a mai declarat Ivan.

 

Sursa: Antena3.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309