Cel mai important eveniment destinat intalnirii dintre cercetatori si sibieni va aduce in spatiile Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu peste 80 de activitati stiintifice, dar prezentate pe ”limba” tuturor.
In fiecare an, ultima zi de vineri din luna septembrie este dedicata celebrarii unui eveniment cu totul si cu totul special: Noaptea Cercetatorilor, un proiect de amploare, care ofera publicului ocazia de a lua parte la o serie de activitati stiintifice din toate domeniile, activitati puse in scena de echipe de cercetatori.
Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, in parteneriat cu Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Inspectoratul Scolar al Judetului Sibiu si Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu”, cu sprijinul unor sponsori generosi si al institutiilor media din judet va desfasura in aceasta zi un adevarat maraton al cercetarii, in cadrul a peste 80 de activitati, experimente, expozitii, concursuri, spectacole cu roboti, science – cafe, vizite in laboratoare, toate adresate publicului sibian de toate varstele, dar in special tinerilor, carora li se propune o alta viziune asupra vietii universitare si a carierei de cercetator.
Experienta organizarii evenimentului din anii trecuti demonstreaza ca Noaptea cercetatorilor este asteptata, publicul sibian fiind deja cucerit de toate actiunile organizate intr-o atmosfera neconventionala, cu momente inedite, pentru adulti, tineri si copii fascinati de lumina stiintei care prinde stralucire prin eforturile sustinute ale echipelor de cercetare.
Deschiderea editiei 2016 a Noptii Cercetatorilor va avea loc vineri 30 septembrie, orele 16 – 23. Sibienii sunt asteptati cu aproximativ 80 de standuri, in 6 locaţii: Facultatea de Inginerie, Facultatea de Stiinte, Facultatea de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului, Facultatea de Medicina, Facultatea de Stiinte Economice, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere si Arte / Facultatea de Stiinte Socio –Umane.
Fiecare echipa se va stradui sa aduca in atentia participantilor tot ceea ce este mai interesant in cadrul domeniului in care isi desfasoara activitatea. Nu vor lipsi concursurile, demonstratiile de creativitate si perspicacitate, premiile.
Se vor expune de catre elevi si studenti proiecte prin care vor arata in ce fel pot contribui la dezvoltarea orasului Sibiu, la imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor orasului si regiunii, cele mai bune proiecte urmand a fi premiate.
Mai multe informatii precum si programul evenimentului pot fi gasite la adresa: http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.php