EVENIMENT

Raiul canabisului e in cartierul Valea Aurie din Sibiu! Care-i pretul?

Raiul canabisului e in cartierul Valea Aurie din Sibiu! Care-i pretul?

Raiul canabisului e in cartierul Valea Aurie din Sibiu! Care-i pretul2

In urma perchezitiilor efectuate de procurorii DIICOT SIBIU, 21 de persoane au fost retinute pentru trafic de droguri de risc si mare risc. Gramul de canabis se vindea cu preturi pornind de la 50 de lei, iar in Sibiu zona de desfasurare era cartierul Valea Aurie.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, a declarat ca 21 de persoane dintre cele audiate, joi, la sediul DIICOT Sibiu au fost retinute pentru 24 de ore.

Suspectii sunt acuzati de trafic de droguri de risc si mare risc si pentru constituirea unui grup infractional in vederea savarsirii acestor infractiuni.

Cele 21 de persoane vor fi prezentate, vineri, instantei cu propunere de arestare preventiva.

Seful Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Sibiu, Sebastian Vestemean, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca s-au facut 32 de descinderi la adrese din Sibiu si Bucuresti, pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate care se ocupa cu traficul si introducerea in tara de droguri de risc si de mare risc.

„Membrii gruparii actionau in municipiul Sibiu si municipiul Bucuresti. Acuzatiile care li se aduc sunt trafic de droguri de risc si de mare risc si constituire in grup infractional in vederea savarsirii acestui gen de infractiuni. Au fost confiscate sume de bani si cantitati insemnate de droguri de la domiciliile suspectilor: canabis, droguri etnobotanice si droguri sintetice”, a afirmat Sebastian Vestemean.

Potrivit acestuia, drogurile erau vandute pe strada si in diferite localuri, la clienti tineri, cu varste de pana la 30 de ani.

Sebastian Vestemean a precizat ca grupul infractional s-a dezvoltat incepand din ianuarie 2013, dupa destructurarea altei retele din municipiul Sibiu.

„Este cel mai important grup destructurat de anul acesta. Avand in vedere numarul mare de suspecti si bunurile confiscate in urma perchezitiilor este unul dintre cele mai importante de la nivelul judetului Sibiu. Reteaua s-a extins incepand cu luna ianuarie 2013, cand a fost destructurata o alta retea la Sibiu. Practic, ei au intrat pe locul lasat liber de cei arestati de noi atunci”, a declarat seful SCCO Sibiu.

Surse din cadrul anchetei au precizat ca in urma perchezitiilor au fost confiscate sapte masini de lux, patru kilograme de droguri si aproape 150.000 de lei, atat de la Sibiu, cat si de la Bucuresti.

In dosar sunt suspectate 32 de persoane, din care doua sunt minore, restul avand varste intre 18 si 35 de ani, iar alte cateva zeci de persoane au calitatea de martor in dosar. Unii dintre suspecti si martori au fost deja dusi la audieri la sediul DIICOT Sibiu, altii urmand a ajunge aici.

Gramul de canabis se vindea cu preturi pornind de la 50 de lei, iar in Sibiu zona de desfasurare era cartierul Valea Aurie.

Drogurile erau introduse in tara in colete cu valoare mica, iar reteaua din Sibiu se aproviziona de la cea din Bucuresti.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349