POLITICA

Raluca Turcan cere demisia Ministrului Educatiei pentru “dispret, incompetenta si degringolada”

Raluca Turcan cere demisia Ministrului Educatiei pentru “dispret, incompetenta si degringolada”

Presedintele PDL Sibiu, Raluca Turcan a declarat, joi, intr-o conferinta de presa ca solicita demisia ministrului Educatiei Remus Pricopie din cauza a faptului ca manualele pentru clasa I nu exista, iar al doilea motiv il constituie ideea introducerii de cursuri post-liceale la facultati.

“Acestea sunt doua bombe care vor pulveriza guvernarea PSD. 2014 este al doilea an in care copiii de clasa I incep anul scolar fara manuale! 2014 este anul in care si copiii de clasa a II-a incep anul fara manuale. Programa scolara a fost schimbata inca din IUNIE 2012 dar nici pana acum guvernul Ponta, Ministerul Educatiei, nu au tiparit manualele pentru clasele I si a II-a. Se invoca aparitia contestatiilor in procedura de licitatie. Insa LICITATIA a fost demarata abia in APRILIE 2014, deci dupa doi ani de zile. 2 ani de zile de nepasare, incompetenta si dispret fata de soarta copiilor. ADEVARUL este ca au intarziat fara nicio scuza demararea procedurilor de licitatie dupa finalizarea schimbarii programei scolare”, sustine Turcan.
A doua “bomba” anuntata de lideul ACL este legea care permite celor care nu si-au luat BAC-ul sa mearga la facultate. “ Este un nonsens pentru orice persoana cu logica si decenta. Ministerul a hotarat ca universitatile sa admita liceeni fara Bacalaureat in colegii universitare. In cazul in care vor promova examenul de bacalaureat vor putea intra direct in anul II de facultate. Nu este decat o masura prin care invatamantul profesional este distrus. Se promoveaza lipsa de performanta in educatie si se deschid portile pentru universitatile neperformante, care sa verse apoi bani la pusculita de partid”, a declarat liderul ACL. Raluca Turcan mai spune ca nu exista nicio institutie care sa evalueze aceste cursuri, in baza carora se poate intra direct in anul II la facultate. “Am urmatoarele intrebari pentru domnul Ministru Pricopie si pentru seful copy-paste:
1. Cine evalueaza aceste postliceale? ARACIP-ul este scos din procesul de evaluare.
2. Cum se organizeaza aceste postliceale? Unde sunt atelierele, cum se specializeaza practic cursantii? Reteta PSD este urmatoarea: Nu iei Bacalaureatul, nu-i nimic! Te inscrii la o postliceala cu taxa! Platesti, taxa! Faci doi ani de studii care nu sunt evaluate de NIMENI!!! Intri DIRECT in anul II de facultate daca reusesti in doi ani sa iei examenul de BAC. 3. Cum mai motivam elevii sa ia Bacalaureatul când ei merg la facultate fara acest examen si intra dupa doi ani de postliceala direct in anul II?
4. Cum mai motivam copiii sa urmeze invatamântul profesional pentru a invata o meserie? Sunt intrebari care acum nu au raspuns dar care arata lipsa de viziune si preocupare. Lipsa datoriei pentru a creste sansele pentru copii sa-si gaseasca un loc pe piata muncii Pentru toate acestea, când va inaintati demisia, domnule Ministru al Educatiei? ACL solicita demisia Ministrului Educatiei Nationale pentru dispret, incompetenta si degringolada”, a incheiat Raluca Turcan.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275