POLITICA

Raluca Turcan: Concursurile pentru ocuparea posturilor de inspector scolar general sunt ilegale

Raluca Turcan: Concursurile pentru ocuparea posturilor de inspector scolar general sunt ilegale

Raluca Turcan Pricopie trebuie demis pentru incalcarea dreptul fundamental la educatie!1

PNL acuza Ministerul Educatiei ca intentioneaza sa organizeze in mod ilegal concursurile pentru ocuparea posturilor de inspector scolari general si cere Guvernului Ponta stoparea procedurii.

“Ministerul Educatiei a trimis in teritoriu adresele de instiintare pentru participarea la concursul de inspector general si Metodologia de organizare si desfasurare a concursului. De frica pierderii guvernarii, PSD a inceput operatiunea de aranjare pe posturi caldute a clientelei de partid. Tot acest demers sfidator pentru cerintele de calitate si competenta este ILEGAL deoarece: conform metodologiei fiecare candidat va trebui sa depuna un certificat medical, conform art. 234, alin (1) din LEN 1/2011. Pana in acest moment, formularul specific trebuia sa fie elaborat de Ministerul Educatiei impreuna cu Ministerul Sanatatii ceea ce nu s-a intamplat!!! Din punct de vedere juridic nimeni nu va putea sa depuna un dosar complet. Asadar, concursurile vor putea fi atacate de catre oricine. Aceasta este dovada clara a lipsei de profesionalism si seriozitate din partea PSD la varful educației”, sustine deputatul de Sibiu, Raluca Turcan.

Liderul PNL mai sustine ca “metodologia de organizare a concursurilor NU a fost in dezbatere publica, asa cum prevede legea! Ministrul Educatiei a apelat la tertipuri publicand numai cateva modificari aduse metodologiei. În consecinta, concursurile pentru aceste posturi NU vor fi organizate nici macar transparent. Daca pentru examenul de titularizare exista camere video in sala de examinare, pentru inspectori nu exista o astfel de masura. Concursurile trebuie sa fie publice, sa poata participa la interviu parintii, profesorii si reprezentantii societatii civile”.

In consecinta, PNL solicita “stoparea imediata a organizarii concursurilor de inspectori generali si organizarea acestora in condiții de legalitate, de transparenta decizionala si organizatorica”. Printre cerintele liberalilor se numara si introducerea camerelor video in salile de examinare, atat pentru probele scrise, cat si pentru interviu, posibilitatea contestarii probelor practice/de interviu pe baza inregistrarilor video iar sustinerea probei de interviu sa fie facuta in prezenta tuturor candidatilor din acelasi judet, care concureaza pentru acelasi post, si accesul observatorilor din partea societatii civile.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279