POLITICA

Raluca Turcan: Ministerul Educatiei face un abuz fara precedent in detrimentul scolilor!

Raluca Turcan: Ministerul Educatiei face un abuz fara precedent in detrimentul scolilor!

Raluca Turcan Ministerul Educatiei face un abuz fara precedent in detrimentul scolilor!2

PSD a lansat intr-un mod netransparent si selectiv, doua proiecte de acte normative: metodologia de organizare si functionare a consiliului de administratie din unitatile de invatamant preuniversitar si regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar.

Printr-o consultare publica superficiala, de doar 38 de ore si cu destinatie pentru anumite inspectorate, aceste documente au fost postate doar pe forumurile Inspectoratelor Judetene preferentiale PSD.

Ministerul Educatiei Nationale vine cu o noua ilegalitate chiar mai mare decat Ordonantele neconstitutionale adoptate pana in acest moment de Guvernul Ponta.

Este vorba despre un ABUZ fara precedent! Aceste documente nu au ajuns in toate scolile, spre cunoasterea si analiza cadrelor didactice. In prezent nu au fost consultate toate partile implicate.

Mesajul a fost lansat in 2 septembrie a.c., la ora 22.38, in dezbatere publica iar deadline-ul pentru sugestii este astazi, 4 septembrie ora 13.00. O dezbatere publica nu se face in 38 de ore!

Scandalos este faptul ca dupa intrarea in vigoare a OUG 49/2014 Consiliile de Administratie ale scolilor functioneaza ILEGAL deoarece acest act normativ a modificat componenta CA si acestea functioneaza in vechea structura, dupa vechea metodologie.

PSD doreste sa impuna, total netransparent, pe genunchi, doua documente esentiale pentru functionarea democratica a scolilor. Solicit Ministerului Educatiei Nationale sa respecte legea transparentei diciziilor publice si sa informeze toti actorii implicati in luarea acestor decizii! Sa aduca cele doua acte normative in dezbatere publica reala, nu selectiva!

Daca nu realizeaza acest lucru, ii solicit sa-si inainteze demisia pentru subordonare politica in detrimentul scolii romanesti.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279