POLITICA

Raluca Turcan: Ministerul sa organizeze licitatie fara dedicatie pentru manuale

Raluca Turcan: Ministerul sa organizeze licitatie fara dedicatie pentru manuale

elevi-scoala-invatamant
Presedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan ii solicita ministrului Educatiei sa rezolve inca de pe acum problema manualelor pentru clasele a III-a si a IV-a, pentru a nu se mai repeta dezastrul din toamna, cand elevii de clasa I nu au avut, si nu au inca, manuale.
“Saptamana aceasta a fost aprobata programa scolara care va sta la baza viitoarelor manuale pentru clasele a III-a si a IV-a, atat pentru varianta print, cat si pentru manualele digitale. Solicit ministrului educatiei, Sorin Mihai Cimpeanu, organizarea de urgenta a unor licitatii corecte, transparente, cu redactarea unui caiet de sarcini care sa nu mai poata fi contestat. Avem nevoie de o licitatie fara dedicatie! Singura dedicatie a ministerului sa fie pentru corectitudine si pentru binele scolii romanesti! Solicit ministrului educatiei sa nu repete situația rușinoasa de anul acesta cand profesori si parinti au fost pusi la cheltuiala pentru fise de studiu si manuale auxiliare”, declara deputatul PNL.
Raluca Turcan mai spune ca, pentru a nu se repeta istoria din 2014 trebuie “lasate deoparte interesele”. “Chiar daca am ajuns la finalul primului semestru, elevii din clasa I inca nu au primit abecedarele pe banci. Aceasta situație fara precedent a fost generata de faptul ca Ministerul Educatiei nu a lansat in timp util licitatiile pentru manualele de clasa I si a II-a, iar caietul de sarcini nu era in acord cu ordinul de ministru dat pentru organizarea licitațiilor. Consecința a fost previzibila: licitatii contestate, intarzieri, reluari si iarasi contestatii din partea editurilor! Daca procedura nu se clarifica și interesele nu sunt lasate deoparte, aceeasi situație o pot intalni si copiii din clasele a III-a si a IV-a anul viitor”.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275