POLITICA

Raluca Turcan (PNL Sibiu): Partidele trebuie sa fie atente la politica de cadre. Sa nu promoveze oameni pentru a le rasplati generozitatea sau fidelitatea

Raluca Turcan (PNL Sibiu): Partidele trebuie sa fie atente la politica de cadre. Sa nu promoveze oameni pentru a le rasplati generozitatea sau fidelitatea

Raluca Turcan Guvernul Ponta ia bani de la MEN si-i trimite baronilor locali!1

Liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan critica , intr-o postare pe facebook, modalitatea prin care partidele isi aleg oamenii pe care ii promoveaza in functii de conducere si considera ca selectia nu trebuie facuta pentru „a rasplati generozitatea sau fidelitatea”.

„Atunci cand vorbim de coruptie si oameni politici e nevoie de o abordare dintr-o tripla perspectiva:
independenta justitiei si neimplicarea politicului sau a altor forte in bunul mers al anchetei/judecatii; aplicarea prezumtiei de nevinovatie, iar artidele politice ar trebui să fie foarte atente la ce persoane promoveaza in functiile publice. Cum isi gestioneaza politica de cadre”, spune Turcan. Deputatul PNL este de parere ca partidele „trebuie sa aleaga profesionistii si nu oamenii care vin cu bani (nu stim de unde?!) atunci cand desemneaza anumite persoane pe functii publice. Partidele nu ar trebui sa trimita pe functii oameni pentru a le rasplati generozitatea sau fidelitatea, ci pentru a ajuta acea institutie sa performeze. Conducerile partidelor trebuie să accepte, fara echivoc, un set de reguli si principii in acest sens”.
Eu am ales de fiecare dată să nu comentez cazuri aflate în atenția justiției. Dar cred că toate partidele din

Raluca Turcan mai explica si motivele pentru care cetatenii nu mai au incredere in politicieni si in justitie. „In ultimii ani, pentru unii, politica a devenit un circ, o sursa de imbogatire, iar cetatenii nu mai au incredere in clasa politica si justitie. Or, fara cele doua puteri este greu sa construiesti o societate democratica. Imi pare rau ca astfel de cazuri arunca anatema pe toata clasa politica. In mod normal, cetatenii trebuie sa simta ca politica este o cale pentru imbunatatirea vietii de zi cu zi, o modalitate de a rezolva probleme in mod corect, legal, democratic”. 

In urma cu doua zile, fostul ministru PDL Gabriel Sandu a dezvaluit in fata procurorilor modalitate prin care se fac numirile politice. Potrivit informatiilor aparute in presa inca de la inceputul acestei saptamani, Gabriel Sandu, arestat preventiv in dosarul Microsoft-EADS, le-ar fi declarat anchetatorilor, in sustinerea solicitarii sale de plasare in arest la domiciliu, ca pe intreaga durata a mandatului sau de ministru al Comunicatiilor ar fi finantat lunar PDL cu sume insumand aproximativ 300.000 de euro.

El ar mai fi sustinut ca i-ar fi inmanat acesti bani direct sefului sau, premierul de la acea vreme, Emil Boc.

„Pe intreaga perioada a mandatului meu de ministru, am finantat PDL cu sume lunare insumand circa 300.000 de euro in total. Aceste sume le-am inmanat direct sefului meu, Emil Boc, primul ministru al Romaniei. Recunosc si admit, de asemenea, ca am acceptat sa finantez partidul si actiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic si a-mi mentine functia de ministru dar si pozitia in conducerea centrala PDL. Mai precis, in cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat acesti bani din fondurile personale, legale, si le-am recuperat partial in modalitatea expusa de Claudiu Florica, Dorin Cocos si Gheorge Stefan. Practic, eu trebuia sa particip la campania prezidentiala din 2009 cu patru milioane de euro”, ar fi declarat Sandu, potrivit Antena 3.

Gabriel Sandu le-ar mai fi spus procurorilor DNA care instrumentează dosarul Microsoft că o parte din banii daţi ca mită ar fi ajuns şi la foştii miniştri Adriean Videanu şi Radu Berceanu, dar şi la Roberta Anastase.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309