POLITICA

Raluca Turcan: Prezidentiabilul Ponta nu cunoaste prevederile Constitutiei privind ajutorul destinat copiilor!

Raluca Turcan: Prezidentiabilul Ponta nu cunoaste prevederile Constitutiei privind ajutorul destinat copiilor!

Raluca Turcan Prezidentiabilul Ponta nu cunoaste prevederile Constitutiei privind ajutorul destinat copiilor!2

Programul Cornul si Laptele nu trebuie sa faca discriminari intre copii. Risipa existenta in program poate fi stopata prin diversificare si descentralizare, nu prin stopare sau acordare diferentiata. De doi ani si jumatate PSD nu a intreprins absolut nimic pentru eliminarea cazurilor de risipa din program.

Cu toate deficientele acestui program, el a contribuit la reducerea ratei de abandon scolar. Pentru multi copii din zone sarace acesta reprezinta chiar unica masa pe care o au intr-o zi. Probabil ca Victor Ponta, din luxul care-l inconjoara, nu vede acest lucru! Cum va diferentia acordarea programului pentru copiii din mediul rural, urbanul mic sau periferia marilor orase?

Programul „Cornul si Laptele” a fost gandit ca un program social, in special pentru copiii din familiile cu venituri modeste. El se aplica tuturor copiilor deoarece constitutional ei au aceleasi drepturi, indiferent de mediul din care provin.

Programul Cornul si Laptele are nevoie de o imbunatatire, prin diversificare si descentralizare. In acest sens, PDL a depus in Parlament un nou program – „Masa la Scoala” care urmareste imbunatatirea calitatii produselor, a atractivitatii acestora, prin variatie si prin achizitii la nivelul autoritatilor locale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279