POLITICA

Raluca Turcan: Primarii migratori si Ponta sa isi piarda mandatul

Raluca Turcan: Primarii migratori si Ponta sa isi piarda mandatul

Raluca Turcan Prezidentiabilul Ponta nu cunoaste prevederile Constitutiei privind ajutorul destinat copiilor!2

Deputatul PNL de Sibiu, Raluca Turcan solicita demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului iar primarii si consilierii care au profitat de Ordonanta 55, pentru a trece de la un partid la altul sa isi piarda mandatul. 

Reactia liderului PNL vine dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a prezentat motivarea in declararea ca neconstitutionala OUG 55/2014 privind suspendarea legii alesilor locali.

“CCR, in motivarea privind contestatia pe Ordonanta cu privire la migratia alesilor, a confirmat ceea ce era evident: Guvernul Ponta a incalcat Statul de Drept prin OUG 55/2014. Nu poti suspenda o lege pentru o perioada scurta de timp doar pentru a forma o majoritate politica pe plan local! Dupa ce PNL a contestat aceasta ordonanta la CCR, Curtea ne-a dat dreptate: migratia politica nu este un motiv care poate argumenta urgenta adoptarii unui act normativ!”, sustine Raluca Turcan.

Co-presedintele PNL Sibiu considera ca “Guvernul Ponta a pus la cale o frauda constitutionala atunci cand a ales sa permita migratia alesilor locali catre partidele din arcul guvernamental”. Practic, spune Turcan, “Victor Ponta decidea majoritati locale de la biroul din Calea Victoriei, fara a tine cont de ce au votat cetatenii la alegerile locale. Cu toate acestea, electoratul  l-a taxat la alegerile prezidentiale. Acum a primit o lovitura si de la judecatorii CCR! Decizia CCR reprezinta semnalul clar ca Victor Ponta trebuie sa plece din fruntea Guvernului Romaniei. Un Premier care face o regula din a guverna prin incalcarea Constitutiei este toxic democratiei romanesti si trebuie urgent inlaturat”.

Ca urmare a declararii neconstitutionalitatii, Curtea Constitutionala obliga Parlamentul sa adopte o lege de respingere a OUG 55/2014 pentru a reglementa situatia efectelor juridice produse de OUG 55/2014.

“Partidul National Liberal cere ca toti cei care intra sub incidenta acestei decizii a Curtii Constitutionale sa isi piarda mandatul de ales local”, mai cere Raluca Turcan.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279