POLITICA

Raluca Turcan sare la Elena Udrea

Raluca Turcan sare la Elena Udrea

raluca turcan cu funditaPresedintele PDL Sibiu, deputatul Raluca Turcan a atacat-o, vineri, pe fosta colega de partid, Elena Udrea, proaspat trecuta la Partidul Miscarea Populara (PMP). Turcan cosidera ca fostul ministru al turismului are un discurs „mincinos, nedemocratic si distructiv”.

 Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat intr-o conferinta de presa, ca „este dreptul Elenei Udrea sa aiba propriul partid pe care sa-l manevreze asa cum doreste”.

„Consider insa revoltatoare teoria cum ca PDL ar fi anti -Traian Basescu. In momentele cheie pentru democratia romaneasca, pentru reformele din Romania si stabilitatea institutionala, PDL a fost partener constant al presedintelui Traian Basescu”, a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a dat ca exemplu mobilizarea conducerii PDL in sprijinul presedintelui Basescu cu ocazia referendumului din 2012 privind demiterea acestuia.

„Actuala conducere a PDL a fost cea care a militat fara nicio retinere pentru presedintele Traian Basescu si pentru o functionare corecta a Romaniei. In acel moment cheie, doamna Elena Udrea nu cred ca a iesit din casa si nu a avut vreo emisiune televizata”, a mai spus Turcan.

Potrivit acesteia, „opozitia in Romania nu se reduce la un talk-show de seara”.

„Opozitia se face cu voturi date in Parlament si contestari la Curtea Constitutionala. La aceste momente, doamna Elena Udrea, in proportie de 90 la suta, a fost absenta”, sustine Raluca Turcan.

„Acum nu mai lipseste decat ca doamna Elena Udrea sa dea certificate de puritate ideologica. Unde s-a mai auzit ca o persoana sa decida cine este sau nu de dreapta, cine este sau nu impotriva lui Traian Basescu, cine face si cine nu face opozitie? Daca PDL nu facea opozitie, astazi aveam proiectul de descentralizare al lui Dragnea prin care se intarea puterea baronilor locali. PDL a blocat Codul Penal prin vot in Parlament, iar doamna Elena Udrea nu a fost acolo”, a mai spus vicepresedintele democrat liberal.

Raluca Turcan a incheiat afirmand: „Consider mincinos, nedemocratic si distructiv un discurs ca cel avut de Elena Udrea si cu care vrea sa-si inceapa in forta viata politica intr-un alt partid”.

Intrebata daca se asteapta la noi plecari din PDL, asa cum a anuntat Elena Udea, Turcan a spus ca nu-si face strategia politica in functie de oamenii care pleaca, dar a precizat ca plecarea lui Cristian Preda nu o surprinde.

Deputatul Elena Udrea i-a transmis telefonic, joi, secretarului general al PDL, Gheorghe Flutur, ca a demisionat din partid, ulterior anuntand ca s-a inscris in Partidul Miscarea Populara.

Udrea declara, joi, ca „fix inainte” sa se inscrie in PMP nu s-a consultat cu presedintele Traian Basescu, dar ca „in trecut au fost astfel de discutii”, iar presedintele Basescu i-a atras atentia ca este un proiect politic greu.

Ulterior, Udrea a prezentat, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de Eugen Tomac, motivele pentru care a plecat din PDL si s-a inscris in PMP, ea aratand ca „in PDL exista un curent care s-a dezis de propria istorie de succes, de propria guvernare, de lucrurile bune care s-au facut in guvernarea Boc si, mai grav, s-a dezis de Traian Basescu”.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349