POLITICA

Raluca Turcan: Victor Ponta incalca cu buna stiinta Constitutia

Raluca Turcan: Victor Ponta incalca cu buna stiinta Constitutia

Raluca Turcan Ministrul Educatiei a atins cota de jos a meschinariei politice!

Co-presedintele PNL SIbiu, Raluca Turcan il acuza pe primul ministru Victor Ponta ca a incercat sa “fenteze” Parlamentul prin introducerea unei ordonante de urgenta care, de fapt, cuprindea nu mai putin de 26 OUG-uri. In acest sens, vicepresedintele PNL a depus o petitie in atentia Avocatului Poporului, in care  prin care solicita sesizarea de urgenta a Curtii Constitutionale cu privire la neconstitutionalitatea OUG 2/2015.

”Ordonanta de Urgenta nr. 2/2015 este, de fapt, un colaj de alte 26 de ordonante de urgenta care intervin in domenii diferite si a fost adoptata pe ascuns, fara dezbatere publica. Aceasta inovatie normativa este demonstratia faptului ca Victor Ponta trateaza guvernarea dupa bunul sau plac, incalcand cu buna stiinta Constitutia si procedurile in vigoare. Este o noua proba de iresponsabilitate in actul de guvernare”, spune Raluca Turcan.

Potrivit vicepresedintelui PNL, Guvernul Ponta incalca principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat, aratand dispret fata de respectarea Constitutiei Romaniei si, implicit, a jurisprudentei Curtii Constitutionale.

”Prin aprobarea acestei Ordonante, Guvernul si-a depasit limitele delegarii prevazute de Constitutie, este vorba despre o imixtiune nepermisa in competenta legislativa a Parlamentului. Avocatul Poporului nu are voie sa inchida ochii la aceste derapaje si trebuie sa semnaleze Curtii neconstitutionalitatea acestui act normativ”, subliniaza Raluca Turcan, care a mai contestat la Avocatul Poporului, anul trecut, alte doua OUG-uri (49 si 94) prin care Victor Ponta a mutilat Legea Educatiei Nationale.

”Solicit si de aceasta data Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sa intoarca din drum OUG 2/2015. Este singura institutie care, in acest moment, poate opri delirul institutional al Guvernului PSD”, adauga vicepresedintele PNL.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279