ACTUALITATE

Ramane Cindrea presedintele CJ Sibiu? Prefectul: ”Vom actiona in limitele legii”

Ramane Cindrea presedintele CJ Sibiu? Prefectul: ”Vom actiona in limitele legii”

MESAJUL lui IOAN CINDREA cu ocazia ZILEI UNIFICARII GERMANIEI!2

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a primit o condamnare definitiv la inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, iar acum se pune problema daca isi mai poate sau pastra functia.

Prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli a evitat, marti, sa ofere un raspuns clar in aceasta speta. „Vom trata in spatiul legii, potrivit legii. Mai mult nu va pot transmite in momentul de fata pentru ca nu cunosc (…) Aveti incredere, vom actiona in limitele legii”, a explicat Sitterli, potrivit Agerpres.

Nici vicepresedintele liberal al CJ Sibiu, Constantin Sovaiala, prezent la conferinta de presa, nu a dorit sa comenteze decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Marti, la Consiliul Judetean Sibiu a avut loc o conferinta de presa la care era anuntata prezenta conducerii institutiei, insa presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a lipsit de la intalnirea cu jurnalistii. Deocamdata, Ioan Cindrea nu a comentat decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit Art. 9 lit.f,g,h) din Legea 399/2004 privind Statutul Alesului local,  mandatul inceteaza odata cu ”condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate; punerea sub interdictie judecatoreasca; pierderea drepturilor electorale;

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat ca si-a angajat ilegal sotia la biroul sau parlamentar in perioada cat a fost deputat.

Curtea Suprema a respins ca nefondat apelul declarat de Cindrea si a mentinut condamnarea la un an de inchisoare cu suspendare data in decembrie 2014 de un alt complet de judecata de la aceeasi instanta. Decizia este definitiva.

Ioan Cindrea a fost trimis in judecata in iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate.

Potrivit sesizarii, in perioada octombrie 2009 — februarie 2011, in calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea in cadrul biroului sau parlamentar a sotiei sale, Amalia Cindrea, si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru el in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279