EVENIMENT

Razboiul ANI – Klaus Iohannis, continua. In sens invers

Razboiul ANI – Klaus Iohannis, continua. In sens invers

klaus johannis cu cravata rosie

Procesele dintre Agentia Nationala de Integritate (ANI) si fostul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, continua. Dupa ce Inalta Curte de Casatiei si Justitie a decis ca actualul Presedinte nu a fost incompatibil, asa cum sustinea ANI, acum este randul lui Iohannis sa atace institutia in justitie.

Astfel, Curtea de Apel Alba Iulia va judeca miercuri actiunea in contencios administrativ intentata de Klaus Iohannis impotriva Agentiei Nationale de Integritate, care in 2013 l-a acuzat de incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala, intrucat a semnat, in decembrie 2010, un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului Sibiu si SC Tipografia Honterus SRL.

Purtatorul de cuvant al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca instanta a fost sesizata de catre Klaus Iohannis cu o cerere de repunere pe rol a cauzei, solicitare care i-a fost admisa in 29 aprilie. Instanta a stabilit primul termen de judecata pentru data de 27 mai, in vederea pregatirii apararii.

In martie 2014, CA Alba Iulia a dispus suspendarea judecarii procesului intentat ANI de catre primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, acuzat de incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala, dupa ce Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a transmis instantei ca este inceputa urmarirea penala.

Dupa ce Parchetul a inchis dosarul penal, CA Alba Iulia a fost sesizata cu o cerere de repunere pe rol a cauzei formulata de catre Iohannis.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii in august 2013, ANI a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala de catre Klaus Iohannis, intrucat acesta a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului Sibiu si SC Tipografia Honterus SRL, societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR).

Klaus Iohannis a detinut functia de presedinte al FDGR in perioada 2002 — 2013.

Obiectul contractului semnat, in opinia ANI, cu incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ si penal de catre Klaus Iohannis, constituie servicii de informare si publicitate in vederea implementarii unui proiect finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Potrivit sursei citate, Iohannis a aprobat, in perioada ianuarie — iunie 2011, trei facturi fiscale in vederea efectuarii platilor catre prestator (SC Tipografia Honterus SRL).

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309