EVENIMENT

Razii la studiourile de video chat: Sechestru pe 16 milioane de dolari

Razii la studiourile de video chat: Sechestru pe 16 milioane de dolari

Urmarit international, prins de politistii sibieni!2

Peste 16 milioane de dolari sub sechestru, 200.000 euro confiscati si sechestru pe locuinte si masini de lux. Acesta este rezultatul raziilor efectuate de politisti la studiourile de video chat din Sibiu, Bucuresti si alte patru judete.

„La data de 17 martie, Politia Romana a efectuat 93 de perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti si in judetele Buzau, Bacau, Sibiu, Timis si Ilfov, pentru destructurarea a patru grupari infractionale specializate in evaziune fiscala si spalare de bani, in legatura cu activitati de tip ‘videochat'”, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Citeste si Descinderi la studiouri de video chat in Sibiu si in tara. Evaziune fiscala de 300 milioane dolari

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat bani, lei si valuta, echivalentul a aproximativ 200.000 de euro, 120 de unitati de calcul, 32 de medii de stocare si 131 de carduri bancare.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator pe banii aflati in conturile bancare ale persoanelor banuite, in valoare de peste 16.000.000 de dolari americani, precum si asupra a cinci locuinte si sase autoturisme.

„Noua persoane au fost conduse la audieri, fiind cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani”, se mai arata in comunicat.

De asemenea, sunt efectuate cercetari in legatura cu o societate de tip „off shore”, care ar fi intermediat plati externe si care ar fi ajutat membrii gruparilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obtinute pe teritoriul Romaniei.

Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale — Inspectoratul General al Politiei Romane si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Activitatile se desfasoara in patru dosare penale, instrumentate de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si Directiei de Investigatii Criminale — Inspectoratul General al Politiei Romane, sub conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349