ACTUALITATE

Rechizitoriul Ralucai Turcan: „PSD, profesionist al raului, cu un guvern toxic si corupt”

Rechizitoriul Ralucai Turcan: „PSD, profesionist al raului, cu un guvern toxic si corupt”

Liderul PDL Sibiu, Raluca Turcan a facut un rechizitoriu extrem de dur PSD-ului si primului ministru Victor Ponta. In opinia vicepresedintelui PDL, Partidul Social Democrat este un „profesionist al raului”, iar guvernul Ponta III este caracterizat drept „toxic si corupt”.guvernul ponta 3

Raluca Turcan invita PNL-ul „sa isi asume erorile guvernarii USL, minciunile ultimilor doi ani”, si sa semneze motiunea de cenzura, in speranta ca cei 30 parlamentari PNL „nu vor mai trada”. Odata cu asumarea noului program politic, Victor Ponta poate fi demis, crede liderul PDL, care spune ca partidul din care face parte a redactat o motiune de cenzura si cheama „opozantii reali” sa o semneze. „Toti oamenii politici responsabili pot solidariza pentru a stopa ineficienta guvernarii si saracirea, praduirea Romaniei. PSD este un profesionist al raului si da Romaniei azi un guvern toxic si corupt. Evenimentul politic urmator al anului 2014 poate fi demiterea prim-ministrului Victor Ponta prin motiune de cenzura! Colegii parlamentari din PNL pot alege sa-l demita pe Victor Ponta daca semneaza motiunea de cenzura a PDL. Trebuie doar sa-si asume cei doi ani de guvernare”, spune Raluca Turcan.

Raluca Turcan a expus si motivelele pentru care Guvernul Ponta trebuie indepartat, primele argumente fiind aduse pe domeniile justitie si administratie:

JUSTIȚIE

  1. USL a promis „Cel mai curat Guvern”

Realitatea este ca USL a dat unul dintre cele mai „penale” Guverne din istoria Romaniei.

USL si guvernul Ponta au fost un grup infractional organizat, asa cum s-au autocaracterizat.

In total 14 ministri, din PSD si PNL, si-au pierdut mandatele sau sunt anchetati pentru incalcarea legii si pentru fapte de coruptie.

2. USL a promis sa respecte regulile statului de drept si drepturile individuale, asa cum sunt ele prevazute in Constitutie.

Realitatea este ca in „Martea neagra” pentru Justitie si statul de drept, USL a demonstrat intr-o zi cat de toxica poate fi aceasta putere pentru Romania.

Fara transparenta, fara dezbatere, fugind de opozitie, USL a adoptat in toiul  noptii initiative legislative prin care sa ii scape de inchisoare pe politicienii condamnati sau anchetati – in prezent si in viitor – , sa impuna oamenilor de afaceri cotizatii pentru buzunarele de partid si sa spulbere competitia reala, sa-si creeze super-imunitate.

PNL, PSD si PC si-au unit fortele ca sa scape de cercetarile DNA si ANI.

Deputatii USL, ajutati de UDMR, PP-DD si cei ai minoritatilor, au votat ca parlamentarii sa nu mai poata fi anchetati sau condamnati pentru luare de mita, abuz in serviciu, trafic de influenţa, fals sau conflicte de interese.

3. USL a promis justitie independenta, egala pentru toti.

In realitate, USL a votat constant impotriva ridicarii imunitatii pentru parlamentari si ministri pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale sau arestarea preventiva. Din categoria acestora fac parte: Vlad Cosma (PSD), Varujan Vosganian (PNL), Laszlo Borbely (UDMR), Ovidiu Silaghi (PNL), Victor Paul Dobre (PNL).

4. USL a promis eliminarea influentei politice asupra sistemului judiciar.

Realitatea este ca in Romania ultimilor 2 ani asaltul impotriva justitiei si magistratilor a fost continuu.

Controlul asupra justitiei s-a facut de catre Ponta si USL prin intimidari, amenintari si controale abuzive asupra magistratilor.

5. USL a promis ca Romania trebuie sa‐si recapete locul demn pe care il merita printre statele lumii, ca partener respectat in Uniunea Europeana.

Realitatea este ca Ponta si USL au sadit neincrederea in randul partenerilor europeni si au generat rapoarte MCV negative pe banda rulanta.

Intentiile reale ale lui Ponta si USL, de a opri tot ce merge bine in justitie, au fost si sunt piatra de moara atarnata de gatul Romaniei!

 ADMINISTRAȚIE

1. USL a promis o Constitutie imbunatatita.

Realitatea este ca Proiectul USL de revizuire a noii Constituţii a fost aspru criticat. USL a propus romanilor o Constitutie USL-ista pentru statut provilegiat al demintarilor, reglarea de conturi intre institutiile statului, paravan pentru manifestarea abuziva a majoritatii in Parlament.

2. USL a promis reforma administrativa.

Realitatea este ca descentralizarea propusa de USL inseamna feudalizarea Romaniei.

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala legea in urma demersurilor PDL.

3. USL a promis garantarea proprietatii.

Realitatea este ca legea retrocedarilor propusa de USL este profund nedreapta şi neconstituţionala.

In plus, USL a ignorat iniţiativa legislativa a PDL din Parlament care propune impunerea de termene clare pentru soluţionarea dosarelor şi restituire sau compensare pentru imobilele preluate abuziv de regimul comunist.

4. USL a promis garantarea libertatii de exprimare.

Realitatea este abuzul fara precedent prin Codul Insolventei propus de USL prin care se creeaza premisele unor abuzuri specifice regimurilor comuniste.

Codul insolventei propus de USL urmarea inchiderea de societati cu planuri de redresare si sa ingradeasca libertatea presei.

Romania a fost in ultimii 2 ani victima USL: PSD – PNL – PC – UNPR. Sloganul adevarat a fost nu „dreptate pana la capat”, ci „taxare si minciuna pana la capat”.

Nicio reforma, niciun proiect de anvergura inceput! In schimb, USL a dat legi respinse ca fiind neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala, demiteri si demisii ministeriale, arestari la cel mai inalt nivel.

Singura realizare memorabila este dezmembrarea recenta, canibalizarea. Motivul fiind, bineinteles, lupta PSD-PNL pentru imagine, lupta pentru functii publice, devenite pozitii strategice.

In acest context, PDL cheama la demiterea premierului Ponta prin semnarea si votarea unei motiuni de cenzura!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349