CULTURA

RECORD de spectatori la editia 2014 a Festivalului International de Teatru de la Sibiu!

RECORD de spectatori la editia 2014 a Festivalului International de Teatru de la Sibiu!

RECORD de spectatori la editia 2014 a Festivalului International de Teatru de la Sibiu!2

Record absolut de spectatori inregistrat la cea de-a XXI-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS).

Cea de-a XXI-a editie a FITS s-a incheiat cu mai multe spectacole desfasurate in zona centrala a orasului.

Astfel, in Piata Mare a orasului au urcat pe scena membrii trupei Dubioza Kolektiv din Bosnia si Hertegovina si au incins atmosfera timp de o ora. Piesele rock cu influente folclorice au incantat publicul, care a aplaudat indelung.

„Nu i-am mai auzit pana acum, dar sunt minunati. Au umor”, a declarat una dintre tinerele prezente in Piata Mare la concert.

Sute de copii, dar si oameni mari si chiar varstnici s-au bucurat apoi de un spectacol inedit – „Invazia insectelor”.

Insecte de 8-12 metri inaltime – furnici, o libelula, un paianjen, o planta carnivora, dar si o lacusta – s-au plimbat prin piata centrala a municipiului Sibiu, printre spectatori, combinatia de masinarie uriasa, muzica si lumini creand un efect impresionat pentru toata lumea.

Cu cateva minute inainte de miezul noptii, zeci de mii de spectatori au asistat la un impresionant foc de artificii, care a durat mai bine de un sfert de ora.

„S-a batut un record absolut. Zilele urmatoare va vom da cifrele exacte de spectatori. Trebuie sa facem o mare plecaciune cerului senin ca a tinut cu noi, ca am avut o vreme extraordinara si toate spectacolele s-au bucurat de un aflux extraordinar de public”, a declarat, duminica noaptea, intr-o conferinta de presa, directorul FITS, Constantin Chiriac.

El a anuntat ca a XXII-a editie a festivalului va avea loc intre 12 si 21 iunie 2015, programul editiei fiind pregatit in proportie de 80 la suta.

„Sunt nenumarate contracte, cu zecile, incheiate in aceste zile”, a spus Chiriac.

Directorul FITS a multumit tuturor celor „care au facut posibil acest eveniment unic” .

Festivalul a inceput in 6 iunie si a inclus 381 de evenimente, la care au participat 2.500 de artisti din 72 de tari.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309